Fc Harlingen wint van koploper

Harlingen begon zonder Albert Nieuwenburg, die had een griepje en Kevin Jaarsma was tijdens de training aan de knie geblesseerd geraakt. Gelukkig kon Barry Hamstra wel spelen en dat deed hij dan ook voortreffelijk. In de derde minuut was er al een knappe aanval, Jorik Erents gaf de bal mee aan Matheusz Ijpe die zette voor de keeper pakte de bal maar liet hem ook weer los, de bal kwam bij Justin Attema die probeerde te scoren maar had misschien beter voor kunnen geven. De toon was gezet fc Harlingen had er zin aan en gingen er plat voor.

En het verschil met de koploper was er niet, integendeel fc Harlingen was in de eerste helft sterker. Na 10 minuten een tikje van Freek Töpfer op Barry Hamstra die leek de bal binnen te tikken maar de bal werd net voor de lijn weggehaald. Sint Anna was natuurlijk ook gevaarlijk en een snoeihard schot vloog via de onderkant lat het veld weer in. Het werd een felle strijd, misschien niet met fraai voetbal maar de inzet was aan beide kanten goed te noemen. Een op maat genomen vrije trap van Ralf van Hurck werd in een keer op de pantoffel genomen door Barry Hamstra maar de bal ging net naast. Een gevaarlijke aanval van Sint Anna werd onderbroken door de goed uitgekomen doelman Tetze Helvrich. Sint Anna schreeuwde , en dat deden ze wel vaker schreeuwen, om een strafschop dat was echter niet aan de orde. En net dat fc Harlingen onder druk kwam te staan en Sint Anna 2 keer net naast knalden, werd een bal ver uitverdedigd door Stefan Adema over alles heen Barry Hamstra was er eerder bij dan de keeper en lepelde de bal fraai in de touwen 1-0. Het spel werd er niet beter op wel harder, zelfs Jorik Erents gooide de beuk er in en dat kostte hem een gele kaart. Freek Töpfer pakte later ook een voor praten tegen scheids Strampel die soms warrig floot. Keeper Tetze Helvrich moest nog een keer gestrekt en de defensie trapten veel ballen ver naar voren. Wel kreeg Justin Attema nog een kans maar die bal belande op de wienmolens van Willem Kroon in Midlum. Daar lagen nou twee ballen want even tevoren had Freek Töpfer ur oek een heen rost.
In de 2e helft werd Sint Anna toch de betere ploeg en was vaak voor het doel van de fc Harlingen te vinden. Tetze Helvrich wist een kopbal uit zijn doel te tikken en de rebound ging via enkele benen net nest het doel. Ane Schaap was niet geheel fit en werd gewisseld voor Lee-Roy Purvis. In de 64e minuut had de uitblinkende Barry Hamstra weer enkele fraaie bewegingen maar meer als een corner leverde dat niet op. De corner werd scherp genomen door Ralf van Hurck en roerde het hoofd van Freek Töpfer maar helaas geen doelpunt. Het werd benauwd voor Harlingen maar gelukkig was Tetze Helvrich in vorm hij tikte een inzet weer netjes over. Justin Attema ging er uit er voor hem kwam Jorge Pirez in het veld. Een schot van de ijverige maar slecht richtende Freek Töpfer vloog via een tegenstander net over. Jorge Pirez mocht de corner nemen en hij draaide de bal perfect achterin het doel en daar stond Barry Hamstra klaar om de bal er in te koppen 2-0. Sint Anna zette nu helemaal druk en de Harlinger defensie wist met kunst en vliegwerk het doel schoon te houden. De ballen van de Sint Anna voorwaartsen gingen net naast, raakten de paal, keeper Helvrich pakte ze of er lag weer een Harlinger verdediger voor maar de bal wilde niet in het doel. In de 88e minuut leek Jorik Erents geblesseerd te raken hij bleef liggen, maar de scheids liet door spelen. Toen vervolgens de bal dichtbij Jorik kwam sprong hij overeind en nam weer deel aan het spel. Daarvoor gaf scheids Strampel hem geel en dat was zijn tweede dus werd het rood. Wel een bijzonder kinderachtige kaart van de scheids maar ja hij mag hem geven. De mannen van Sint Anna waren zo in de aanval dat een weggewerkte bal van de goed spelende Stefan Adema bij Barry Hamstra terecht kwam. Zeer slim ging Barry tussen de bal en de tegenstander lopen die hem als het ware opduwde en geen overtreding durfde te maken vanwege een rode kaart, hij passeerde de keeper en maakte 3-0. Dat was weer een sterk staaltje voetbal van Barry die daarmee de wedstrijd besliste. Een mooie overwinning voor de fc Harlingen, misschien wel een beetje geflatteerd maar zeker verdiend.