Fc Harlingen verliest weer

HARLINGEN - Een stevige wind stond er over het al lang versleten kunstgrasveld van Trynw?lden. Stefan Adema zei na afloop ?ut mut kunstgras weze maar je kanne net se goed op beton speule, mien hele billug is open.? Misschien was dat wel de reden dat fc Harlingen een niet al te beste wedstrijd speelde. Maar het kan ook wezen dat de vorm gewoon niet aanwezig is en de tegenstander gewoon wat meer inzet en krieg toont.

Kevin Jaarsma was afwezig en werd vervangen door Sander Zeilmaker en ook Jorik Erents was er niet. Harlingen begon aanvallend en dat leverde zelfs een kansje op, een kopbal van Niels Outhuyse ging net langs de verkeerde kant van de paal. Al snel bleek dat Trynwâlden met meer inzet speelde en bijna elk persoonlijk duel won. En ze waren ook snel met hun uitvallen, keeper Lolke Visser moest met de voet een doelpunt voorkomen toen een tegenstander alleen op hem afkwam. Toch kreeg fc Harlingen kansjes, een kopbal van Lee-Roy Purvis ging net naast.

Een goeie aanval die via Sander Zeilmaker naar Bram Wijbenga liep, en hij zette Jorge Pirez in kansrijke positie. Helaas raakte hij de bal niet goed. Even leek Harlingen een penalty te krijgen toen Niel Outhuyse op de hakken werd getrapt maar de scheids zag het anders. Hij gaf, zeer verrassend, een vrije trap aan Trynwalden. In de 31e minuut had Trynwalden een beetje mazzel, een aanvaller zou met een hakje de bal doorspelen maar hij miste de bal volledig. En dat was de mazzel want nu kwam de bal toch bij de vrij staande Martijn Visser en die tikte de bal simpel binnen 1-0.

Vlak voor de wissel kreeg fc Harlingen nog een vrije trap op een mooie plaats, dat leverde echter niet meer op dan een corner. Trynwâlden bleef gevaarlijk, zeker over de vleugels, maar doelpunten vielen er niet meer in de 1e helft. Was de 1e helft al niet te best van fc Harlingen de 2e helft werd het nog een beetje minder. De aanvallen van Trynwalden bleven gevaarlijk en Harlingen kon gewoon geen vuist maken. Trainer de Jong moest wel ingrijpen en hij wisselde in de 64e minuut eerst Sander Zeilmaker voor Arjan Outhuyse, 5 minuten later kwam Yassin Faggouss er in voor Albert Nieuwenburg en weer 3 minuten later raakte Sjouke Bootsma geblesseerd en kwam Sven Dijkstra er in. Dat waren alle drie A1 spelers en die haalden zeker een voldoende en dat geeft hoop voor de toekomst.

In de 74e minuut was er weer zo’n gevaarlijke aanval van Trynwâlden, Stefan Adema wist twee keer de bal te blokken maar uiteindelijk viel de bal voor de voeten van Daan Smit en hij joeg de bal in de touwen 2-0. Harlingen probeerde nog van alles om wat terug te doen maar de kansjes die ze kregen leverden geen doelpunt op. Ja in de 95e minuut wist Lee-Roy Purvis de bal toch nog een keer in het dak van het doel te schieten dat was dan 2-1. Meer tijd was er niet en de scheids had al wat langer laten doorspelen en vond het nu wel genoeg. Geen beste wedstrijd van de fc Harlingen die ze dan ook terecht verloren. Volgende week moet fc Harlingen weer uit naar Harkema Opeinde en die hewwe na afloop een feestje geloof ik dus daar kanne we wel even naar toe, gezellig.