Fc Harlingen verliest tweede bekerwedstrijd

Was de start afgelopen zondag tegen Warga al niet te best, de tweede bekerwedstrijd tegen Franeker leek helemaal nergens op. Alhoewel Harlingen niet eens slecht startte en soms zelfs leuke aanvallen opzette. Zo bood Niels Outhuyse in de achtste minuut Kevin Jaarsma al een mooie kans, maar hij wachtte iets te lang en schoot tegen een tegenstander aan. In de 16e minuut kreeg Franeker een mooie kans door rommelig verdedigen van Harlingen. Maar de goed vlaggende Johan OSI had al gevlagd voor buitenspel.

Harlingen voetbalde beter en was ook aanvallender, een mooi schot op doel van Kevin Jaarsma werd goed gestopt door de keeper. Franeker kreeg twee corners door lullig verdedigen van Harlingen maar dat leverde weinig op. En een vrije trap op randje strafschopgebied knalden ze in de muur. In de 31e minuut was het dan eindelijk raak voor Harlingen. Niels Outhuyse gaf een bekeken tikje op Barry Hamstra en hij scoorde netjes 0-1.

We gingen er even goed voor zitten want nu zouden we die klokkedieven toch wel even oprollen. Dat ging niet door omdat de Franekers veel meer inzet toonden en feller in de duels waren. In de 45e minuut kreeg Franeker weer een vrije trap, zeg maar een halve corner. De bal kwam hoog voor en de toch niet al te grote Sander Hoekstra kon helemaal vrij inkoppen, 1-1.

In de 2e helft leek Harlingen dan toch toe te slaan, Niels Outhuyse kreeg een mooie kans maar nam de bal eerst aan, in plaats van direct op doel te schieten en was toen te laat. In de 49e minuut schoot Barry Hamstra de bal naast. De Franekers zaten hem soms met drie man op z’n nek om dat gevaar in te dammen en dat lukte. Kevin Jaarsma werd gewisseld voor Sander Zeilmaker en hij werd meteen op het randje strafschopgebied neergehaald. Een kansje dus voor Harlingen, helaas schoot Ralf van Hurck de bal naast.

Het werd allemaal nog erger bij Harlingen, en die Franekers vochten hun ut snot voor de ogen voor een goed resultaat. In de 60e minuut leed Harlingen onnodig balverlies en kon Wiebe van der Meer alleen op keeper Wagenaar af . Hij tikte netjes 2-1 binnen. Drie minuten later was daar een prachtige pass van Ralf van Hurck op Sander Zeilmaker en die schoot fraai raak 2-2. Harlingen bleef echter klungelen en achterin leken ze nu al de Visserijdagen in e poten te hewwen.

Een minuut na de gelijkmaker stonden er wel drie Franekers helemaal vrij. Een daarvan was Bas van der Zee; hij joeg 3-2 binnen. Ralf van Hurck en Rick Siemonsma werden gewisseld en Justin Attema kwam er in, om meer gevaar voorin te brengen. Nou dat gebeurde niet, Harlingen zat in een dal en kwam daar niet meer uit. Wiebe van der Meer wreef nog even wat meer zout in de wond door ook nog 4-2 te maken.

Franeker won door geweldige inzet en felheid en Harlingen stelde daar wat lauw hun en weer getik tegenover. Dat mut anders in e toekomst jongkjes. Zondag kunnen we meteen aan de bak tegen de tweedeklasser Sint Anna. De mouwtjes mogen wel opgestroopt worden. Lekker zo na de Visserijdagen; het begint om 14.00 uur op het Vierkantsdijk en dat is gelukkig niet al te vroeg.