Voetbal

Fc Harlingen reist zondag af naar de Readsjes

Door Jeroen Pietersma
Na de euforie van afgelopen zondag tegen de koploper St. Annaparochie, waar een verdiende 3-0 werd geboekt, staat er voor het eerste elftal van fc Harlingen voor zondag weer een uitduel op het programma en wel in en tegen Zwaagwesteinde.

En als we de cijfers er bij gaan pakken en we bekijken het thuisduel van eerder dit seizoen dan mag deze wedstrijd niet al te veel problemen gaan opleveren. In Harlingen werden de Readsjes namelijk met 6-0 naar huis gestuurd. Zwaagwesteinde, dat momenteel één punt meer als fc Harlingen heeft, wist afgelopen zondag in de extra tijd nog de gelijkmaker (3-3) te maken tegen Franeker en zodoende nog een puntje mee te nemen uit Franeker.
Voor Zwaagwesteinde geldt eigenlijk hetzelfde als bij fc Harlingen, ze willen graag uit die gevarenzone en Zwaagwesteinde zullen er dan ook zeker voor gaan strijden om nog de nodige punten te gaan pakken.
De overwinning van fc Harlingen tegen St. Annaparochie zal hopelijk de burger weer wat moed gaan geven want oh, oh, oh wat was het een prachtige wedstrijd. Het zou bijzonder prettig zijn om weer eens op vreemde bodem drie punten te gaan pakken, want de laatste overwinning in een uitwedstrijd van fc Harlingen dateert van vorig jaar, 8 november. In Akkrum werd het toen 3-4.
Voorafgaande aan het duel zijn het eerst de E-pupillen van beide clubs die het tegen elkaar opnemen. Dit initiatief kwam van Zwaagwesteinde zelf om die reden de jeugd en de volwassenen dichter bij elkaar te brengen. Dit duel begint om 13.00 uur en aansluitend, om 14.00 uur, zal het duel van ‘de grote mannen’ plaatsvinden. Dit alles is te bewonderen op sportpark De Wieken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda