Voetbal

Fc Harlingen reist af naar Nicator

Door Jeroen Pietersma
Aanstaande zondag reist de selectie van Duco Mulder af naar Leeuwarden voor het uitduel in de kelder van de 3e klasse A, namelijk die tussen Nicator - fc Harlingen. Beide ploegen zijn nog puntloos en wachten daarom ook nog steeds om van de nul af te komen. Qua statistieken is het allemaal nagenoeg gelijk alleen in het doelsaldo zitten 2 doelpunten verschil.

Fc Harlingen leek vorige week prima te beginnen na een vroege 1-0 maar moest uiteindelijk toch nog buigen voor Bolsward dat enigszins geflatteerd met 2-5 terug naar huis ging. De rode kaart die Ane Schaap na zijn tweede gele kaart kreeg, heeft voor aankomende zondag geen gevolgen en hij is dus volledig inzetbaar.

Maar het blijft nog even puzzelen voor trainer Mulder want Justin Attema is nog steeds geschorst en voor Jorik Erents is het einde seizoen nadat hij een knieblessure opliep in het duel tegen Bolsward.
Dan Nicator. Ook zij willen graag, net als Harlingen, de eerste punten gaan pakken. Want afgelopen zondag werd er ook door Nicator voor de derde keer verloren. In de stadsderby tegen Friesland verloren ze met 2-1. En daarmee mocht de ploeg van Daniël Hofstra nog van geluk spreken omdat Friesland de nodige kansen niet benutte en het had het ook zomaar een hogere score kunnen worden.
In de vorige twee ontmoetingen op het Kalverdijkje tussen Nicator en Harlingen kwam er geen winnaar uit, beide keren werd het 1-1. Maar wellicht zijn er voor zondag mogelijkheden om drie punten mee naar huis te nemen.
Het duel begint zondagmiddag om 14.30 uur op het Sportpark Kalverdijkje Zuid.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda