Sport

Euregio-squashteam pakt wederom dubbele winst

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag leek er in eerste instantie een wat gehavend Euregio-squashteam van Sportcentrum Van Hurck aan te treden voor de thuiswedstrijden tegen de teams uit Steenwijk en Stadhershal 6 uit Groningen. De afwezigheid van kopman Ruben Altena en Paul Zwartenkot leek moeilijk op te vangen echter Paul had in de Chinese Kim een prima en zeer verrassend spelende vervanger gestuurd die gerust wel eens vaker mee mag spelen. Hij versloeg zijn tegenstander uit Groningen met 11-3, 11-4 en 11-3. Tegen Groningen werd de laatste game zelfs met 11-1 gewonnen, waardoor Kim de maximale winst te pakken had.

Leon Bambach, zoon van good old Simon, maakte zijn debuut in de Euregio Squashcompetitie tegen Groningen en deed dat zeker niet onverdienstelijk. In de eerste game wist hij acht punten bij te blijven en in de derde game zelfs elf punten. Helaas een 3-0 nederlaag, maar de kop is er af en de volgende keer gaat ook Leon zijn games pakken.

Bambach senior ging met 11-1 vliegend van start om daarna de tweede game te verliezen met 11-13 en de derde game zelfs met 13-15. Maar Simon geeft nooit op en wist de vierde game met 12-10 te winnen. Krappe gamestanden, maar de beslissende vijfde game werd weer overtuigend gewonnen met 11-2.

Bij afwezigheid van Ruben speelde Erik op plaats één en hij moest zwaar aan de bak tegen routinier Renger van Dijk uit Groningen. Hij wist de eerste game met 12-10 te winnen, maar verloor met name de tweede en derde game toch stevige cijfers: 4-11 en 2-11. De derde- en vijfde game werden echter veel strijd gewonnen met 11-7 en 11-8.

Martin van der Ploeg mocht de wedstrijd openen tegen Steenwijk. In een game waarin het tempo te laag was, ging de strijd gelijk op, maar toch werd deze met 9-11 verloren. In de games die volgden ging het tempo duidelijk omhoog en dat leverde uiteindelijk met 11-5, 11-5 en 11-4 een 3-1 winst op.

Simon werd wederom gedwongen tot het spelen van vijf games. De eerste twee games gingen verloren met 4-11 en 9-11, maar weer krabbelde Simon op en pakte de derde- en vierde game met 11-8 en 11-6. Helaas werd de laatste game, als gevolg van enkele onnodige fouten, verloren met 6-11.

In de laatste wedstrijd kon Erik in de eerste twee games geen vat krijgen op het snelle en technisch vaardige spel van William Schokker uit Steenwijk: 3-11 en 2-11. De laatste game werd echter een thriller, maar met drie gamepoints op rij weet je dat de kans groter wordt dat de ander tenslotte het beslissende punt pakt en de game wint met 13-15.

Al met al een resultaat dat toch boven verwachting was. 12-7 winst tegen Groningen en 11-7 winst tegen Steenwijk. Voor de plaats op de ranglijst maakt het echter nog te weinig uit want volgende week wordt een inhaalwedstrijd gespeeld, wederom in Harlingen, waar dan koploper Maxx Sport/SCE Emmen en Hoogezand 3 dat vlak onder het team van Van Hurck staat, de tegenstanders zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda