Sport

Drukkerij Bambach Squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma


B-Poule

Bas Koudenburg – Maurice Chevallier
Bas wist direct het voordeel aan zijn kant te houden en won de game met 11-4. In de tweede game ging het nagenoeg gelijk op en moesten beiden flink aan de bak om de punten te pakken. Het bleef lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar uiteindelijk was het Maurice die de game met klein verschil wist te winnen met 11-9. In de tweede game waren de rally’s nog spannender en werd er voor ieder punt fel gestreden. Ook nu was het weer Maurice die de winst wist te pakken met 12-10. Er werd er even een korte pauze ingelast om het nodige vocht verlies aan te vullen. Maurice had de smaak te pakken en dacht al aan de afsluiter hij kwam op een mooie voorsprong van 8-4 en dan denk je hij pakt de winst. Maar Bas was nog niet verslagen hij kwam weer langszij met 10-7. En dan nog is het niet zeker wie wint want deze stand is nog steeds voordeel voor de tegenstander. Maar Bas wist door te pakken en hij won knap met 12-10. En dan staat het weer gelijk en zijn de kansen weer gelijk en gezien de vorige game standen waren ze aan elkaar gewaagd. Het werd dan ook een mooi gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Maar uiteindelijk was het toch Bas die won met 11-7 en in sets met 3-2 maar als je kijkt naar de set standen dan had dit ook zomaar anders kunnen zijn en dan te bedenken dat Maurice nog maar net een half jaar squash speelt dan is dit wel bijzonder knap. Gaan we zeker in de toekomst meer van horen.

Steven Brouwer – Alberto Racioppoli
Het ging direct mooi gelijk op en beiden wisten goed te scoren. De eerste game was na vele mooie momenten voor steven met 14-12. Ook in de tweede game bleef Alberto goed meegaan, maar het werd niet echt gevaarlijk voor Steven. Ook in de tweede game bleef het gelijk opgaan en dat is dan ook wel weer mooi om te zien dat beiden goed mee kunnen, maar ook nu was de winst weer voor Steven met 11-9 en in sets met 3-0 en dan zien we toch ook wel weer dat Alberto verrassend weet te scoren.

Guus Jepkema – Bert Erents
Guus ging flitsend van start en hield met zijn super service Bert helemaal uit zijn spel. Bert wist er geen raad mee en Guus ging dan ook voor de volle winst en won met 11-0.In de tweede game herstelde Bert super en pakte hij met name de service van Guus goed op. En dan zie je dat Bert ook helemaal goed in zijn spel komt hij won met 11-5. In de derde game was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Het ging nagenoeg gelijk op en dan kan het lang beide kanten op gaan. Nu was het weer Guus die de game wist te pakken met 11-9. In de vierde game wist Bert weer een klein voordeel aan zijn kant te houden. Guus probeerde wel om de druk verder op te bouwen, maar Bert wist de game te pakken met 11-8. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Het ging op het scherpst van de snede en lang was onduidelijk wie het voordeel aan zijn kant wist te houden. Het leek erop dat Bert de winst ging pakken op de stand 9-8 was Bert aan service en door een zeer onverwacht effect in de service bal werd het 9-9 voor Guus die daarna de volgende punten wist te pakken en won met 11-9 en in sets met 3-2 maar zeker ook een mooie partij voor Bert met net geen winst . Maar dat had ook zomaar anders kunnen zijn.

Peter Wierda – Menno Mensonides
Peter en Menno staan altijd garant voor een spannende partij en hebben elkaar al in menig partij het vuur aan de schenen gelegd. Het ging dan ook gelijk volle bak van start waarin voor ieder punt hard moest worden gewerkt. De eerste game was voor Peter met 12-10. In de tweede game ging Peter weer voortvarend van start en leek het erop dat hij de game weer zou pakken. Hij kwam op een mooie voorsprong van 6-2 en dan lijkt het erop dat je de game al bijna binnen hebt. Maar Menno liet zich nog niet uit het veld slaan en kwam langzaam weer langszij. Hij wist de game te winnen met 11-9. Ook in de derde game waren ze weer volledig aan elkaar gewaagd . We zagen dan ook prachtige rally’s met veel variatie en werden alle trucs uit de kast gehaald. Het was Peter die na vele spannende momenten de game weer op zijn naam wist te schrijven met 11-8. Dan hoef je nog maar een game te pakken en de winst is zeker, maar ook dat zou weer een hele opgaaf zijn. Na veel spannende momenten was het weer Menno die de game net wist binnen te halen met 11-9. En dan staat het weer gelijk en zijn de kansen voor beiden gelijk. Ook deze game werd weer op het scherpst van de snede gestreden. Maar nu was het Peter die het voordeel aan zijn kant wist te houden en met super scherpe ballen de game kon pakken met 11-5 en in sets met 3-2 maar gezien de set standen waren ze aan elkaar gewaagd deze routiniers in het squashspel met misschien nog wel promotie kansen naar de A-Poule in het volgende seizoen.

Nick Elzinga – Menno Mensonides
Beiden gingen zeer gemotiveerd de baan en waren van plan om vanavond maar weer even wat winst punten te pakken. Zeker Nick wil zijn positie in de competitie behouden en eventueel versterken. Maar ook Menno heeft zijn status in het squash spel staan en wil daar nog wel wat punten aan vast knopen. De eerste game was na vele spannende momenten voor Menno die met name de service van Nick goed wist weg te leggen. Hij won met 11-8. In de tweede game wist Nick het spel goed te controleren en met name de service veel moeilijker te maken. Hij pakte dan ook de meeste punten op deze verandering en won met 11-2.In de derde game wist Menno ook weer de druk op te bouwen en kwam op de stand 9-7 heel sterk in het spel. Maar Nick gaf zich nog niet gewonnen en het kwam weer gelijk op de stand 9-9. Op dat moment kan het een breek punt worden en dat werd het ook. Nick pakte de game met 11-9. En dan zie je ook dat grote invloed heeft op de volgende game Nick bleef het spel dirigeren en won met 11-1 en in sets met 3-1. Maar ook voor Menno zit er nog wel promotie kansen in.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda