Derde zege op een rij voor fc Harlingen VR 1

Zaterdag moesten de dames van fc Harlingen VR 1 een uitwedstrijd spelen tegen de dames van St. Anna VR 2. Onder koude en miezerige weersomstandigheden, maar op redelijk goed bespeelbaar veld en weer vergezeld door een groot aantal vaste supporters, begon VR 1 vanaf de aftrap de aanval te kiezen.

En in de tweede minuut was het Tracey die snel Ingrid aangooide, deze speelde de bal direct op maat door op Fleur maar het schot van de VR 1 spits ging naast. Twee minuten later was het even billenknijpen voor de VR 1 dames en hun supporters toen St. Anna gevaarlijk counterde maar keepster Marissa wist ten koste van een corner redding te brengen. In de 8e minuut was het Audrey die een St. Anna aanval onderbrak en mee opkwam naar voren, zij zag Fleur de diepte in gaan en speelde haar op maat aan, waarop Fleur de uitkomende St. Anna keeper met een schuiver kansloos liet 0-1.

Maar aan de andere kant was het ook oppassen geblazen, want in de 11e minuut kreeg St. Anna wederom een corner en hieruit werd vanaf de rand van strafschopgebied de bal hard ingeschoten, maar Marissa wist de bal met haar voet opnieuw tot corner te werken. Nog geen minuut na de spannende taferelen voor het Harlinger goal was Sascha die met de bal opkwam en de scherp staande Demi lanceerde. Demi liep haar directe tegenstander erop snelheid uit en oog in oog met de keeper liet zij deze met een mooie stiftbal kansloos; 0-2.

Fc Harlingen VR 1 bleef goed doorgaan en in de 14e minuut een snelle ingooi van Tracey Ilse die goed op snelheid doorging en de bal voorzette op Fleur en deze liet de keepster van St. Anna opnieuw kansloos; 0-3. Door deze vroege en redelijk grote voorsprong liet VR 1 af en toe de touwtjes wat te veel vieren en kreeg ook St. Anna de ruimte om voor enig gevaar te kunnen zorgen, maar de VR 1 verdediging, bestaande uit Sjoukje, Sabine, Audrey en Tracey, wist bijgestaan door de hardwerkende middenvelders Deveny, Ingrid en Sascha het gevaar te keren en anders was daar wel keepster Marissa die deze wedstrijd opnieuw een betrouwbaar sluitstuk was.
Ook aan de kant van VR 1 waren er nog wel kansen maar inzetten van Demi en Ilse werden maar net van de lijn gehaald door de St. Anna-keepster en de verdedigers. In de slotfase van de eerste helft kreeg VR 1 nog de mogelijkheid om de score verder uit te bouwen toen Fleur enkele keren oog in oog met de keepster kwam, maar door te gehaaste of te zachte inzetten leverde dit geen doelpunten op en werd de kans om met een zeer ruime marge te gaan rusten niet benut.

Na de warme thee voor de speelsters en koffie voor de supporters, was de eerste echte kans in de tweede helft voor St. Anna toen hun spits op snelheid doorging, maar in deze één op één-situatie kwam de VR 1 doelvrouw er als winnares uit. In een fase waarin beide teams over en weer wat kansjes hadden gehad, werd geleidelijk aan weer een veldoverwicht opgebouwd door de Harlinger dames en na een goede combinatie tussen Deveny en Ingrid kwam de bal in de 67e minuut bij Ashley deze ging goed door en speelde Fleur in de 16 meter aan deze ging met de bal aan de voet en een tegenstander in de rug de 16 meter in en viel, waarop de scheidsrechter tot verbazing van vriend en vijand een strafschop toekende aan VR 1. Audrey, een van de twee routiniers van het elftal, plaatste een harde schuiver in de verre hoek en ze liet de keepster kansloos; 0-4.
Door deze goal was de concentratie bij een enkeling even weg en hiervan wist St. Anna in de 69e minuut te profiteren; de bal werd onhoudbaar voor Marissa in het net geschoten; 1-4. Maar VR 1 herstelde zich weer redelijk snel hierna en op een goede pass van Ingrid ging Ashley goed door en kwam oog in oog met keepster die deze keer als winnaar uit de bus kwam. In de 75e minuut ging Jessica na een goede pass van Sabine goed door en schoot de bal goed in, maar de keeper wist ten koste van een corner te redden.

Fc Harlingen VR 1 bleef de druk op het St. Anna doel opvoeren, maar er werden enkele mooie kansen om zeep geholpen. Ook St. Anna probeerde het af en toe nog wel, maar de verdediging van VR 1 stond goed en gaf weinig tot niets meer weg.
In de 82e minuut was het Sjoukje die Deveny goed aanspeelde en die op haar beurt weer Marleen goed de diepte in stuurde, Marleen ging goed door richting goal en werd in het 16 meter-gebied van achteren aangetikt en waar iedereen nu wel een terechte penalty verwachte gaf de scheidsrechter een vrije trap, enkele meters buiten de beruchte lijnen.

De slotfase bracht nog wel enkele kansjes voor Marleen, Ashley en Jessica, maar de keeper wist al dan niet geholpen door haar verdedigsters verder leed te voorkomen en de dames van VR 1 konden met weer 3 punten in de knip onder de warme douche.
Trainer coach Catrinus Bouwhuis toonde zich na afloop dan ook een tevreden man met de drie punten, maar plaatste ook een paar kanttekeningen over met name de afwerking, want er komen straks ook wedstrijden waarin je minder kansen krijgt en dan is het missen van 100% kansen ‘dodelijk’ de concentratie moet de hele wedstrijd scherp blijven en het accepteren van een ander hoort ook bij een teamsport. Maar verder was de trainer zeer tevreden over zijn team, waarin de jongere speelsters zich, aan de hand van de (iets) oudere en de speelsters die al enige jaren meedraaien in VR 1, steeds beter gaan ontwikkelen.