Dames 1 groeit als team

Zondagmiddag speelde Dames 1 van Harlingen haar tweede thuiswedstrijd tegen Hoogeveen. De Harlinger Dames hadden deze week matig getraind en de coach hamerde dus op opperste concentratie en scherpte. Statistisch gezien moest Harlingen ook deze week weer met dubbele cijfers kunnen winnen. Dames 1 had erg veel zin in de wedstrijd en zelfs in de regen stond het publiek klaar langs de lijn.

Na het startsignaal was meteen duidelijk dat de Harlinger dames sterker waren dan op de trainingen van deze week. Al binnen vier minuten was het Orren Smeding die Harlingen op een voorsprong bracht. Na veel mooie acties over de rechterkant wist Harlingen steeds de bal in de cirkel van Hoogeveen te krijgen. Hannamay Tjalsma en Akkefien de Jong wisten kort na elkaar te scoren. In het kwartier dat volgde, verzwakte de Harlinger dames. Ze begonnen individuele loopacties te maken, wat niet de afspraak was. Gelukkig herpakten ze zich weer en het was wederom Orren Smeding, die zich op het juiste moment aanbood op de juiste plaats. Met 5-0 ging Dames 1 de rust in.

Na de rust ging Harlingen op dezelfde manier de tweede helft in. Ze maakten slimme beslissingen en creëerden zo een strafcorner. Bente Jongejans wist de bal in de rebound door de benen van de keeper te schieten. Nog geen minuut later deed Hannah-Veerle Touwslager met succes een poging om de Harlinger dames op een voorsprong van 7-0 te brengen. Hierna volgden veel mooie loopacties vanaf de rechterkant. Hester Arends schoot de bal in het dak van het doel en niet veel later was het weer Hannah-Veerle die scoorde.

Elke keer als Hoogeveen doorbrak, stond de ijzersterke verdediging klaar. Keepster Akke van der Laan had zondag niet veel te doen, maar wist de ballen die ze kreeg uit het Harlinger doel te houden. Na mooi uitverdedigen van Marije Doeksen, kwam de bal in de cirkel van Hoogeveen terecht. Na een schot op doel, creëerde Harlingen een strafbal. Hannamay wist deze te benutten. Niet veel later maakte zij een actie over de achterlijn en bracht de bal voor het doel. Manon Schakenbos tikte de bal in het doel van Hoogeveen. Met een eindstand van 11-0 gingen de Harlingen dames tevreden het veld af. Volgende week speelt Dames 1 uit tegen Hondsrug.