Sport

Clubkampioenschappen TV Ready

Door Jeroen Pietersma
Onder werkelijk tropische omstandigheden startten afgelopen zaterdag op het Cleem Heegerpark de clubkampioenschappen van de Tennisvereniging Ready. Een kleine tachtig spelers meldde zich gedurende de hele week om in de diverse categorie?n de strijd met elkaar aan te binden. Lastig voor de planners van dit toernooi was dat de eerste zondag meteen samenviel met een thuiswedstrijd van de toppers van TV Ready voor de Friesland Cup. Dat zorgde echter wel voor een gezellige bedrijvigheid op de acht tennisbanen, die de gehele dag bezet waren.

Daarnaast speelt een aantal teams van Ready voor het eerst mee in de najaarscompetitie van de KNLTB op vrijdagavond, wat ook voor de nodige hoofdbrekens zorgde. Tel daarbij op dat morgen Harlingen Ongeschut plaatsvindt, waar natuurlijk ook de nodige tennissers aan mee willen doen of gaan kijken. Gelukkig wisten de organisatoren, soms “met ut swit oppe hasses” iedereen tevreden te stellen.

Op de eerste zaterdag was er bij de jeugd meteen al een drie-setter te noteren. Antal Kuipers verzuchtte tijdens de eerste set nog “er lukt helemaal niks” en verloor deze dan ook met 6-2. Antal wist echter op tijd zijn specialiteit in te zetten tegen zijn technisch zeer goed spelende tegenstander Sybrand Kuiper. De tweede en derde set waren dan ook voor Antal met 6-3 en 6-4.
Leuk feit is ook dat Alicia Vonk zowel met vader Ronald in de gemengd dubbel, als met moeder Janita in de dames dubbel uitkomt. De eerste wedstrijd met papa Ronald werd na een spannende drie setter gewonnen van het echtpaar Rein en Itteke Ferwerda. De eerste wedstrijd van Alicia met mama Janita werd overtuigend gewonnen met 6-1 en 6-2 van P.D. Blaak en Roelie Haringa.
Ook Harrit Kingma had zich opgegeven met dochter Milou, vader en dochter verloren hun eerste wedstrijd nipt van nieuwkomers Douwe Kamsma en Miranda Jager met 6-4, 3-6 en 6-4.

Op de maandag keek iedereen reikhalzend uit naar de clash tussen onze lokale toppers Dirk-Jan Polman met Peter Hamstra tegen Jilke Alkema en “zeventje” Michel van der Ploeg. De vraag of Michel zich staande kon houden tussen al dit geweld, of dat hij op deze bloedhete avond door het ijs zou zakken, zorgde ervoor dat het terras bij het centre court om half twaalf nog helemaal vol zat. Het werd een ware thriller. De eerste set ging met 7-5 naar Jilke en Michel. De tweede set eindigde in een bloedstollende tiebreak. Het bleef muisstil aan de kant tot het moment dat Jilke op matchpoint een geweldige ace sloeg en daarmee de zege veilig stelde.
Eerder die avond had Vince Ypma al voor een daverende verrassing gezorgd door de veel hoger ingeschaalde Dirk-Jan Polman in drie sets te verslaan. Een teken dat de jeugd de boventoon gaat voeren of leed Dirk-Jan aan tijdelijke aardappelmoeheid? De tijd zal het leren.

Dinsdagavond plaatste Michel van der Ploeg zich als eerste voor de finale in de heren enkel B. Luttele minuten later gevolgd door Astrid Pennekamp en Eddy van Dijk in de gemengd dubbel C. Laatst genoemd duo had het erg moeilijk tegen Ineke Meindersma en Siebe Helfferich. In de tiebreak om winst in de eerste set kwamen Astrid en Eddy met maar liefst 5-1 achter, maar wisten dit nog om te buigen naar een 7-5 winst. De tweede set werd vervolgens met 6-1 gewonnen.

Op de woensdag was de hoofdbaan het strijdtoneel in de gemengd dubbel A. Normaal gesproken tennismaatjes, nu stonden Peter Hamstra en Jilke Alkema tegenover elkaar. Peter met Janita en Jilke met Nancy Boomstra aan zijn zijde. De vier spelers maakten er een spannende avond met lange spectaculaire rally’s van. Uiteindelijk viel pas na drie sets de beslissing uit in het voordeel van Janita en Peter.
Een paar banen verder lieten Johnny Gjaltema en Patrick Verhoog zien, dat tennis niet alleen om techniek, conditie, balgevoel en inzicht gaat, maar dat tellen van de punten ook heel belangrijk is. Gelukkig wisten beide heren de wiskundige vraagstukken van deze sport steeds op humoristische en vriendschappelijke wijze op te lossen. Johnny won overigens met 6-2 6-4.

Ook vandaag wordt er nog volop getennist aan de Achlumerdijk. Naast de clubkampioenschappen speelt er een aantal teams van TV Ready een thuiswedstrijd voor de najaarscompetitie. En op zaterdag en zondag kunt u op het Cleem Heegerpark gaan bekijken wie zich een jaar lang clubkampioen mag noemen. Dan zijn namelijk de finales. U bent van harte welkom.
Uitslagen nog eens nalezen? Kijk op toernooi.nl. Meer weten over TV Ready of foto’s bekijken? Ga dan naar www.tvready.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda