Sport

Bevrijdings Toss Toernooi TV Ready

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Een toss avond op Bevrijdingsdag geeft zo?n avond een heel speciaal tintje. Alle deelnemers realiseren zich dat we blij mogen zijn in een land te leven waarin je vrij bent om bijvoorbeeld gewoon te gaan tennissen. De opkomst was dan ook veel hoger dan op een gewone toss avond.

Ingedeeld werd er deze avond door middel van loting, waardoor er soms heel verrassende wedstrijden te zien waren. Ook de prijsuitreiking verliep anders dan normaal. Terwijl iedereen druk de uitslagen bijhield en een enkeling zich (een beetje angstig?) afvroeg of hij als winnaar misschien moest speechen had de organisatie de VRIJheid genomen de puntentelling naast zich neer te leggen. Zo kreeg Erik Baas bijvoorbeeld een prijs omdat hij VRIJ luidruchtig en prettig aanwezig kan zijn. En Ype van der Meulen juist weer omdat hij niet vaak VRIJ is om mee te doen aan dit soort toernooien. Machteld van Peursem en Trijntje den Breejen omdat zij op VRIJ hoge leeftijd nog altijd uitstekend meedoen en zich VRIJ voelen tussen al die jeugd. Ook Berber Blok viel in de prijzen. Zij tennist nog maar net, heeft nog maar een paar lessen gehad en toch voelde zij zich VRIJ genoeg om mee te doen. Gea kreeg een prijs omdat zij VRIJwel de sportiefste deelneemster is van onze vereniging. En Jilke kreeg een prijs overhandigd omdat hij VRIJ hoog presteert en VRIJgezel(lig) is. 

Na deze ludieke prijsuitreiking kreeg Ronald Vonk nog even het woord. Hij vertelde dat de inschrijving voor het Tobbedanstoernooi online staat en riep iedereen op om niet af te wachten met opgeven. Vorig jaar barstte het Cleem Heegerpark bijna uit zijn voegen door het enorme aantal deelnemers. Dit jaar is er door Ronald en zijn team een absoluut maximum ingesteld. Dus aarzel niet langer, kijk op www.tobbedans.com voor bijzonderheden of ga direct naar toernooi.nl om je op te geven, voordat je achter het net vist!

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda