Sport

Beperkt hockeyprogramma wegens asbest

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Doordat er in het clubhuis van de HMHC asbest is geconstateerd, kon er afgelopen weekend maar een beperkt programma worden afgewerkt. Alle keepersspullen en dergelijke liggen in het clubhuis en dat werd door de gemeente voor onderzoek hermetisch afgesloten.

De veteranen speelden in het verre Hoogezand tegen Dash, de koploper. Van enige angst was niets te merken bij de Harlingers. Het spel golfde vanaf het begin op en neer. Het waren de gastheren die door een wat gelukkig doelpunt de score openden. Lang bleef deze stand echter niet gehandhaafd. Een pass de cirkel in door Daniel Schaaf werd fraai in het doel gewerkt door Jan Willem Tetteroo. Een vergelijkbare pass van Jesse Smaal werd niet lang daarna door gelegenheidsspits Alex Nieuwland tot doelpunt gepromoveerd. Alhoewel er na de rust nog van alles te beleven was bleef de 1-2 score in het voordeel van Harlingen staan. Met een derde plaats, met evenveel punten als de koploper, staan de veteranen in een kansrijke posititie voor het kampioenschap.

Jongens D1 spelen knap gelijk
De Jongens D1 waren op zaterdag eveneens naar Hoogezand gereisd. Tegen de nummer twee werd een prima partij gespeeld. Door goals van Jolt Borsch (2) en Vincent Steevensz werd een 3-1 voorsprong genomen. Helaas begaven de krachten het wat aan het eind en kon Dash nog terugkomen tot 3-3. Maar een prima prestatie van dit vriendenteam.

Winst voor hockey dames D8
Zaterdagmorgen stond het meidenteam onder leiding van Kyra Landsmeer en Berber Ishtiaq om 10.00 uur opgesteld tegen Groningen-Haren. Ondanks het astbest-probleem bij de hockeyclub ging het D8-team toch van start. Met een geleend keeperstenue konden de dames de wedstrijd beginnen. Het team uit Groningen is een pittige tegenstander, dus Harlingen stond op scherp. Het D8-team ging gelijk vol gas en scoorde in de eerste 5 minuten, dit was een mooi één-tweetje van Britt en Merle. Het speltempo was hoog en kort na het eerste doelpunt scoorde Silke uit een mooie strakke voorzet van Merle. Groningen werd wakker en ging er vandoor met de bal. Achterin werden Mette en Selma voorbij gelopen en keepster Blanca werd verrast met een tegendoelpunt als gevolg. Vanaf dit moment had Groningen het nakijken. Een fantastisch mooie strafcorner voor Harlingen, aangegeven door Edine, ging goed het doel in. Na de rust had Anita mooie acties op het middenveld. Britt stopte een mooie strafcorner, die Merle hard het doel in sloeg, helaas werd deze onterecht afgekeurd.
Bij Groningen gingen de kopjes wat hangen en Harlingen profiteerde. Goeie lange ballen uit de verdediging kwamen van Mette en Selma en er waren mooie strakke acties richting doel, waar Edine, Merle en Britt gebruik van maakten. Groningen ging met 5-2 kopje onder, wederom een mooie overwinning van het D8-Dreamteam. Een super leuke wedstrijd, dit team zal nog veel mooie wedstrijden op onze nieuwe velden laten zien.

Meisjes E6-2 en E6-3 scoren er op los: 5-5
Vorige zaterdag speelden de E6-2 en 3 van onze eigen club tegen elkaar. Wel gek om tegen je eigen hockeyvriendinnen te spelen. De E6-3 is een ijzersterk team. De E6-2 miste de geblesseerde aanvalster Danique en de afwezige tweeling Marit en Ilse. Danique is vanwege haar blessure dan ook begonnen als verdedigster. Wies heeft haar plaats als aanvalster prima overgenomen. Ondanks de geweldige verdediging van Arwen en Magali stond de E6-2 nog voor rust met 4-2 achter. De meiden zijn erin blijven geloven en gaven niet op. Ondanks haar blessure ging Danique toch weer aanvallen. De andere aanvalster Renee ging er ook voor. Magali heeft nog veel ballen van de tegenpartij weten tegen te houden. Uiteindelijk was de einduitslag 5-5.

Moeizame start seizoen MixE8-1
De jongens en meiden van MixE8-1 zijn na de zaalcompetitie het buitenseizoen moeizaam begonnen. Vorige week werd aan de Westerzeedijk met 1-4 verloren van het sterke GHBS. Het team liet prima hockey zien maar kwam gewoon wat te kort. Drie keer scoorden de gasten uit een strafcorner. Evelien wist tegen te scoren.
Binnekort zal er meer duidelijkheid komen over de verspreiding van de asbest en de HMHC hoopt dat alle teams komend weekend weer aan de bak kunnen.

Programma thuiswedstrijden komend weekend
Zondag, 10.00 uur Veteranen heren - HSCO
Zaterdag, 9.30 uur F1 jeugd - Leeuwarden
Zaterdag, 9.30 uur F3 jeugd – Leeuwarden
Zaterdag, 9.30 uur Mix E6 - Lemmer
Zaterdag, 9.30 uur ME6-2 - Steenwijk
Zaterdag, 10.30 uur Mix E8- Graspiepers
Zaterdag, 12.00 uur MD1- Emmen
Zaterdag, 13.45 uur MC2 - Winschoten
Zaterdag, 15.30 uur JD1- HVA

|Doorsturen

Buienradar



Agenda