Voetbal

Be Quick D - Zeerobben: Altijd spannend en aantrekkelijk

Door Jeroen Pietersma
Dat is nogal een bewering, die in de aanhef genoemd wordt. Toch kan op basis van de voorgaande edities met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van uit gegaan worden, dat de toeschouwer van deze stedelijke botsing zich niet bekocht zal voelen. Zowel in Dokkum als in Harlingen zorgden de trainers en de spelers voor spektakel. Zelfs een 0-0 kreeg het kijkcijfer 10 van de neutrale toeschouwer. Een aantal malen bleek Zeerobben in de slotfase toch nog koopman. In de laatste ontmoeting leek Be Quick D in het slotoffensief de drie punten te pakken, maar Dylan Drent was bij een snelle omschakeling alsnog de scherprechter.

BQD begon de competitie met twee loodzware uitwedstrijden tegen Meppel en CVVO en pakten hun enige winst tot nu toe in de thuiswedstrijd tegen Grootegast. De inzet van de Dokkumers de komende confrontatie zal dan ook niet minder zijn dan drie punten. 

Zeerobben heeft in de laatste wedstrijd weliswaar de winst gepakt, maar van enige overtuiging was geen sprake. De voorwaartsen zullen met de geboden mogelijkheden wat spaarzamer om moeten gaan. Zaterdag wacht in Dokkum een tegenstander, die zoals verwacht mag worden, met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden de strijd zal aangaan. De staf en spelers zijn gewaarschuwd. Toch zullen ook de Dokkumers voetballend de zege binnen willen halen.
Kortom, op naar de noordelijkste stad van Friesland om het Tolhuspark de op voorhand interessante wedstrijd met eigen ogen te aanschouwen. Ook interessant gezien de ranglijst is BroeksterBoys-CVVO en de derby Hardegarijp-Veenwouden.

Programma zaterdag 24 september :
Be Quick Dokkum - Zeerobben
Broekster Boys - CVVO
Grootegast FC - Meppel FC
Hardegarijp - Veenwouden SC
Joure SC - Stiens SC
VVI - Nijland
Wâlde De - TONEGO

|Doorsturen

Buienradar



Agenda