Nieuws

Spijkerstad: Harlinger bos verandert in jungle

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Dat de kindervakantieweek Spijkerstad in Harlingen voldoet aan een belangrijke behoefte aan activiteiten voor kinderen in de zomervakantie, is na zes succesvolle jaren helemaal duidelijk. Daarom organiseert het jongerenwerk van de gemeente Harlingen dit jaar alweer voor de zevende keer het superleuke vierdaagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het thema voor dit jaar is Xpeditie JungleStad. De locatie is net als vorig jaar naast het Harlinger Bos.

Spijkerstad 2013 zal worden gehouden in de eerste week van de zomervakantie, week 28, dat is van 8 tot en met 11 juli. Er wordt ’s ochtends gestart om 9.00 uur en de dag duurt tot 15.00 uur. Ook de kleuters blijven dit jaar de gehele dag. De kosten bedragen voor vier dagen € 17,50 euro (incl. eten en drinken).

Net als voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

Vanwege de overweldigende belangstelling van de voorgaande jaren wordt ook dit jaar met een lotingsysteem gewerkt. Dat betekent dat iedereen zich gedurende twee weken mag inschrijven. De inschrijfperiode is van maandag 11 tot en met zondag 24 maart (week 11 en 12). Let op, eerder inschrijven (via mail of telefoon) heeft geen zin. Daarna wordt er geloot wie er mee mag doen. Er wordt daarbij voorrang gegeven aan de kinderen die vorig jaar helaas uitgeloot waren, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om mee te doen. Ook kinderen die niet op vakantie gaan krijgen voorrang. De uitslag van de loting is in week 16, vanaf woensdag 17 april. Men wordt dan gebeld of gemaild. Er kunnen maximaal 250 kinderen meedoen aan Spijkerstad 2013.

Om Spijkerstad 2013 mogelijk te maken, zijn er heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten en voor allerlei hand- en spandiensten. Kinderen, van wie de ouder/verzorger zich voor een hele week aanmeldt, zijn verzekerd van een plek bij Spijkerstad. De kinderen van wie de ouder zich twee dagen aanmeldt als vrijwilliger maken meer kans op deelname.

Op woensdag 24 april is de betalingsdag van 15.00-17.00 uur en van 19.30-21.00 uur in ’t Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. Op dat moment is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag is het belangrijk dat u dat even meldt. Doet u dat niet, dan gaat de plek aan iemand anders. Als je mee wilt doen dan kun je je inschrijven via www.jongerenwerkharlingen.nl (link inschrijven spijkerstad). Of via de inschrijfformulieren die via de basisscholen de aankomende weken worden verspreid.

|Doorsturen

BuienradarAgenda