Nieuws

SOS steunt restauratiefonds reddingboot ?Brandaris?


GRIEND - De Stichting Ons Schellingerland (SOS) heeft haar vijftig jarig bestaan gevierd met een excursie met de donateurs naar het vogeleiland Griend. SOS zet zich nu al een halve eeuw in voor het behoud van het eigen karakter van Terschelling.

De belangstelling voor de jubileum-dag was met 175 inschrijvingen bijzonder groot. Aan boord van de partyboot ‘Ameland’ werd op weg van Terschelling naar Griend een aantal verhalen verteld, waaronder over de Stichting Behoud oudste Motorreddingboot ter Wereld. Deze Stichting heeft momenteel de historische reddingboot ‘Brandaris’ die van 1923 tot 1960 op Terschelling was gestationeerd, in restauratie.

Het bestuur van SOS besloot aan boord tot een spontane collecte voor het restauratiefonds van de ‘Brandaris’ en dat leverde maar liefst 662,50 euro op. “Een bewijs dat Terschelling in de buidel wil tasten voor het behoud van eigen varend erfgoed”, zegt voorzitter Martinus Kosters van de Stichting Behoud. “Dit bedrag is een welkome aanvulling op het budget waarvan al meer dan twee ton is ontvangen of veiliggesteld, maar dat tot nu toe nog niet genoeg is!”

Lees het complete verhaal in de Harlinger Courant van vandaag.

|Doorsturen

BuienradarAgenda