Weekendoverzicht fc Harlingen

Fc Harlingen 1

In een wedstrijd waarin de scheidsrechter de hoofdrol opeiste, leed fc Harlingen 1 afgelopen zondag een ruime nederlaag tegen de Wâlden. De gasten speelden een sterk eerste kwartier en het was mede aan doelman Egbert-Jan Panbakker te danken dat er niet gescoord werd. Fc Harlingen kreeg hierna ook kansen maar alle keren redde de Wâldster doelman. Tot de rust wisten beide teams het net niet te vinden, maar ging fc Harlingen toch met een goed gevoel de rust in. Vol zelfvertrouwen begon fc Harlingen aan de tweede helft, maar al snel kwamen de gasten op 0-1. Binnen tien minuten liep De Wâlden uit naar 0-3. Toen twintig minuten voor tijd de gasten vanuit buitenspelpositie scoorden, blunderde de scheidsrechter (opnieuw) door de Harlinger grensrechter volledig te negeren. De Wâlden counterde nog naar 0-5. In de slotfase kregen de gasten nog een strafschop. Eindstand 0-6.

Komend weekend:

Het weekend begint al op vrijdagavond want de mannen van het 35+ voetbal gaan het thuis op nemen tegen 35+ teams van Mulier, Tzum en Arum.

Bij de Vrouwen 1 stond afgelopen zaterdag de stadsderby tegen Zeerobben VR1 op het programma. Deze thuiswedstrijd kon niet doorgaan en wordt aankomende zaterdag gespeeld. In de beker kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen, toen was Zeerobben met 3-0 te sterk. In de competitie staat Zeerobben één plaats boven fc Harlingen met 3 punten uit twee wedstrijden. De aftrap van deze wedstrijd is om 12:00 uur op het veld van fc Harlingen.

Het eerste elftal van trainer Gerrie Schouwenaar reist zondag af naar Sneek. Daar wacht de confrontatie met Black Boys. Fc Harlingen heeft na drie duels vier punten en staat op een keurige zevende stek. Black Boys start dit seizoen moeizaam. Het wist slechts eenmaal te scoren en staat puntloos onderaan. Onderschatting is echter de grootste vijand en de Snekers zullen zeker voor hun eerste thuiszege gaan. Als fc Harlingen op volle sterkte aan kan treden, dan gaan de punten gewoon mee naar de havenstad. Het duel op sportpark Schuttersveld begint om 14.00 uur.