Sport

VVH A-jongens pakken dik verdiende zege

Afgelopen zaterdag mochten de A jongens van Expert Hogerhuis/VVH naar Dedemsvaart toe om het op te nemen tegen de jongens van DAC. Na enkele relatief gemakkelijke wedstrijden voor het team van coach Dick Wetterauw (tegen Zwolle en Hoogeveen, Emmeloord), hoopten de Harlingers deze pot meer tegenstand te ervaren. Dit bleek het geval! Het werd een mooie wedstrijd, met een 1-3 overwinning als resultaat.

Zaterdag speelden de Harlingers voor het eerst in een 1-5 opstelling (1 spelverdeler-5 aanvallers). Dennis Wetterauw was de spelverdeler, waardoor Ticho de Jong voor het eerst de diagonaal positie plaatsnam. Jurre Fennema was helaas afwezig, waardoor het team (naast eerstgenoemden) bestond uit Hessel Wijbenga en Rob van der Tol op de buitenaanval, Jochum Rijpma en Lars Petersen op de midaanval en Arjen Hogerhuis begon op de bank. 

Vanaf begin af aan bleek het vandaag een mooie strijd te kunnen worden. De thuisploeg beschikte over een prima spelverdeler en enkele goede aanvallers, waardoor er mooie rally’s te zien waren, waarin bij de ploegen harde aanvallen produceerden. Met name Hessel was vaak succesvol door zijn harde klappen, waardoor hij ook zijn teamgenoten inspireerde om harder door te slaan. Enkele serveseries van Harlingen maakte uiteindelijk het verschil, waardoor de set naar de bezoekers ging (20-25).

In set twee bracht Dick Arjen op de plek van Rob binnen de lijnen. Het spelbeeld veranderde hier overigens amper door. De teams haalden beide een goed niveau, maar Harlingen bleek organisatorisch (met een goede passlijn en ietwat sterkere serve) de betere, waardoor ook deze set voor de jongens uit de Friese Havenstad was (18-25). Het was mooi om te zien hoe Dennis ook Lars en Jochum op de midaanval meermaals op maat wist te bedienen, waardoor beide zich konden onderscheiden met enkele mooie harde aanvallen. 

In set drie kwam Rob wederom binnen de lijnen voor de Harlingers. Deze set startte echter zwak voor VVH. DAC produceerde veel servedruk vanaf het begin, waardoor VVH al vlot tegen een 10-3 achterstand aan keek. Hierna kwam VVH (via serveseries van Dennis, Jochum en Rob) terug, maar DAC haalde de uiteindelijk nipt binnen (25-22). 

Aan het begin van set vier liet VVH zich niet zoals in set drie verrassen. Vanaf het begin was Harlingen gretig en geconcentreerd en straalden ze bovendien veel positiviteit en enthousiasme uit en dit kwam duidelijk terug in hun spel. De passlijn met Hessel en Arjen (die weer in het veld was begonnen) was dik in orde, waardoor Dennis z’n aanvallers van veel goede set ups kon voorzien. Het regende werkelijk de éne na de andere prachtige Harlinger aanval. Met 14-25 ging de set en daarmee de wedstrijd naar Harlingen.

Het was knap om te zien hoe het team met de afwezigheid aanvoerder Jurre om wist te gaan. Sterker nog, in de nieuwe 1-5 opstelling speelden de jongens wellicht hun beste wedstrijd van het seizoen. Ook nieuweling Ticho, die voor het eerst op de diagonaalpositie stond, deed het keurig. 

Met twee wedstrijden meer gespeeld dan de nummer twee, staat VVH ruim aan de leiding in de eerste klasse A. Op zaterdag 4 november komt de nummer twee Set Up IJsselmuiden op bezoek in om het in eigen Waddenhal om 17.00 uur op te nemen tegen het jongens-talententeam van Harlingen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda