Sport

V&K-Stenen Man zorgt voor geslaagde wedstrijd

Op zaterdag 1 maart was de Waddenhal gevuld met turnsters. Ongeveer 250 deelneemsters uit de regio Noordwest Friesland streden de hele dag om een plek op het podium. Naar schatting rond de 1000 bezoekers werd verwelkomd in de Waddenhal verspreidt over een vijftal rondes. De hele dag was de tribune daarmee goed gevuld.

Op vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd werden door een groep vrijwilligers verschillende toestellen met meerdere aanhangers vervoerd naar de Waddenhal. De ruime vloer in de Waddenhal zorgde er mede voor dat de wedstrijdvloer rustig overkwam en dat er genoeg ruimte was om toestellen een goede plek te geven. Een groep vrijwilligers, een aantal jeugdleden en het bestuur van de club zorgde er met elkaar voor dat de gehele dag in goede banen werd geleid. Dankzij een aantal sponsoren was de catering voor jury, trainers en vrijwilligers goed verzorgd.

Voor veel turnsters zijn deze wedstrijden erg spannend. Een groot aantal turnsters van V&K-Stenen Man doet dit jaar voor het eerst mee aan deze officiële wedstrijden. Naast een plek op het podium geldt deze regionale competitie ook voor doorstroming naar het Fries Kampioenschap. De datum en locatie wordt nog bekend gemaakt.

Er was twee keer goud voor V&K-Stenen Man deze dag: Sharmila Cuperus en Merjema Beicerovic stonden op het podium. De andere deelneemsters van de thuisclub waren: Mette Boosma (8e), Danielle Westra (11e), Sarina van Riet (13e), Lisa de Groot (12e), Natalia Lewandowski (11e), Lynn de With (6e), Sophie Kuiper (16e), Mariléne La Fleur Van Dalen (9e), Anjali Cuperus (7e), Sybrich van Hulst (12e), Kayleigh Speelman (10e), Silke Hoitema (8e) en Vaya Zondervan, zij eindigde op een mooie zesde plek.

Dit seizoen staat in de Waddenhal nog een toestelfinale gepland voor de Noordelijke drie provincies. Deze vindt plaats op 16 juni aanstaande. Volgend jaar maart organiseert V&K-Stenen Man voor de tweede keer een grote landelijke kwartfinale.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda