Sport

Slotavond biljartvereniging Centraal

Vorige week donderdagavond speelde de bv Centraal de laatste wedstrijd van dit seizoen. Er werd een zogenaamde blits partij gespeeld, op afroep moeten een aantal caramboles libre, bandstoters en twee driebanden worden gemaakt. De eerste ronde is een ronde voor plaatsing in de winnaars of verliezers poule. Pas in die poules brandt de strijd los, want bij verlies ben je uitgeschakeld en dat wil eigenlijk niemand.

 

In de verliezers poule nam Frank Ploeg het op tegen Jan Outhuyse en dat werd toch wel een spannende partij, waarbij Frank aan het langste eind trok. Jan kon na een paar dagen Valkenburg uitrusten. Theo Outhuyse en Sybren Klein maakten er ook een leuke partij van, het bleef spannend, maar Theo won nipt. Theo Kalksma, ook net terug, speelde, na een grote nederlaag tegen Guus in de eerste ronde, tegen de onberekenbare Ane van der Meer. Hoewel deze een zeer spannende dag achter de rug had, gaf hij Theo goed partij, maar moest zijn meerdere in Theo erkennen.

In de winnaars poule nam Ido Homminga het op tegen een man die woensdag nog op een terras in Maastricht zat, Jan Faber. In de voorronde maakte Jan de ene na de andere carambole, maar nu lukte bijna niets, een duidelijke overwinning voor de glunderende Ido. Foppe Molenaar, altijd wat later aanwezig, had Harrie van der Slacht, de dag ervoor 65 geworden, als tegenstander. Het werd een wedstrijd die alle kanten op kon. Harrie moest nog één driebander, Foppe maakte het echter uit. Guus Gerritsen van der Hoop, die in de voorronde geen spaan heel liet van Theo Kalksma speelde zoals wel vaker tegen Henk Metz, ook nog niet helemaal fit na een lange reis uit Limburg. Caramboles die Guus in zijn eerste partij wel maakte, waren nu een probleem. Toch werd het spannend en op het eind van de partij trok Henk de winst naar zich toe.

In de finale van de verliezers tussen de twee Theo’s, Outhuyse en Kalksma, ging het gelijk op. Kalksma kwam steeds beter in vorm en won uiteindelijk toch nog ruim van Theo Outhuyse.

In de winnaarsronde speelde na een vrije ronde, Nico Outhuyse, die daarvoor neef Jan ruim versloeg, het op tegen zwager Ido. Nico bleek deze avond aardig in vorm en wilde naar de finale en dat lukte. Ido moest nu spelen om de derde of vierde prijs. Foppe en Henk speelden een niet al te beste, maar wel spannende partij. Foppe werd de winnaar en naar de finale. Eerst speelden Ido en Henk om de derde of vierde plaats. Hier was Ido de betere. De finale ging dus tussen Foppe en Nico. Hierin werd de uitdrukking: de laatsten zullen de eersten zijn, bevestigd. Dat betekende dus dat Foppe liet zien dat hij de beste was.

Voorzitter Henk Metz reikte met een toepasselijk woordje de prijzen uit, wenste iedereen een prettige vakantie en verwacht iedereen weer op de eerste donderdag na de Visserijdagen.

 

Uitslag:

Winnaars poule:

1. Foppe W. Molenaar; 2 Nico Outhuyse; 3. Ido Homminga; 4. Henk Metz

Verliezers poule:

1 Theo Kalksma; 2. Theo Outhuyse; 3. Frank Ploeg

|Doorsturen