Sport

Onderlinge ledenwedstrijd KV Eendracht

Zondag 13 juni vond de eerste ledenwedstrijd bij kaatsvereniging Eendracht onder ideale weersomstandigheden plaats. De grasmat lag er als een biljartlaken bij. Aan deze ‘door elkaar lotenwedstrijd 2 tegen 2 voor leden’ deden 12 parturen mee die in een winnaars- en herkansingsronde om de prijzen streden.

Door Ubbo Posthuma

Prijswinnaars ledenpartij kv Eendracht. (Foto: Ubbo Posthuma)

Om 10.00 uur blies Jan Nieuwenburg op zijn fluit en kon er onder leiding van de clubscheidsrechters Age Tichelaar en Wim de Haan in vier perken worden gestart. Er werd de gehele dag fanatiek maar uiterst sportief gekaatst en het gemiddelde spelniveau was erg goed, dit mede omdat een aantal leden regelmatig oefenpartijtjes speelt en kaatstrainingen volgt op het Eendrachtterrein.

De finale herkansingsronde werd op de stand  5-3 + 6-4 beslist. De finale winnaarsronde leek bij de stand  5-4 + 6-6 en een kaats, met een bovenslag te worden beslist. Maar dat nooit, dacht Tjalling Feenstra die op de boven stond. Hij retourneerde de bal tot vóór de kaats, dit met een formidabele achterwaartse omhaal, die bij het voetbal zeker de gouden schoen had opgeleverd. Hierdoor werd het 5-5. Ook in het laatste eerst bleef het spannend en bij de stand 5-5 + 6-6 met wederom Tjalling in de hoofdrol bekroonde hij tezamen met zijn vliegensvlugge en goed kaatsende maat Davy de Haan de overwinning met knappe zitbal. Jammer dat het publiek vanwege de coronamaatregelen momenteel niet aanwezig mag zijn en hierdoor een prachtige kaatswedstrijd moest missen.

Alvorens de prijsuitreiking plaatsvond, werden allereerst de scheidsrechters, vrijwilligers en kantinemedewerkers bedankt. Met name Yvonne Stam, bijgestaan door Jan Nieuwenburg, kwam bijna handen te kort om de bestelde ijsjes te overhandigen. Jan had hierdoor steenkoude handen gekregen en besloot één van de kaatshandschoenen aan te trekken om bevriezingsverschijnselen tegen te gaan.

Bestuurslid Douwe Broersma, die op deze dag de algehele leiding had, reikte de prijzen uit met voor iedereen een toepasselijk woordje. Naast de prachtige kransen voor de winnaars, bestonden de prijzen uit cadeaubonnen van bakkerij Elsinga.

Zondag 20 juni volgt de tweede onderlinge Pearke Keatsen ledenwedstrijd. De leden kunnen zich hiervoor als partuur tot vrijdagavond 18 juni 19.00 uur opgeven. 

Uitslag winnaarsronde

1) Tjalling Feenstra en Davy de Haan

2) Wesley Schaap en Stephanie de Vries

3) Boudewijn Tulen en Brent Boschma

Herkansingsronde

1) Rick Alberda en Jordy de Haan

2) Stefan Quisenaerts en Nynke Agema

|Doorsturen

BuienradarAgenda