Sport

Nipte nederlaag Excelsior

HARLINGEN - In de provinciale competitie stond afgelopen week de laatste speelronde op het programma. Voor het viertal van Excelsior betekende dit een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat BEGB uit Britsum. Die strijd ging tussen de gasten en Rinsumageest dat dezelfde avond speelde tegen Opeinde en evenveel punten had. Excelsior wilde graag met een zege afsluiten en dus gingen beide teams gemotiveerd van start. 

Dick Bekkema kreeg tegen Willem Lep een damslag om de oren en gooide de handdoek in de ring en de thuisploeg stond op 0-2. Klaas van Keimpema is dit seizoen bijna altijd zeker van de punten. Hij plaatste Yke Miedema in de hekstelling en kon de partij hierna naar zich toe trekken: 2-2.

Marco Bekema speelde een prima partij tegen Jaap Hofman, maar kwam na een afruil een schijf achter. Deze schijf bleek een gemis in het eindspel en Marco werd vakkundig vastgezet: 2-4. Elle van Keimpema miste de winnende zet in het eindspel tegen Sipke de Boer. Hierdoor bleef hij steken op remise en verloor Excelsior nipt met 5-3. Voor Klaas van Keimpema was het een succesvol seizoen: hij eindigde op de derde plaats in de topscorerslijst van de 3e klasse A.

 

Eindstand 3e klasse A

1. BEGB 11 ptn 

2. Opeinde               9 ptn 

3. Rinsumageest    9 ptn

4. Damc. Fryslân    7 ptn 

5. EXCELSIOR      4 ptn

|Doorsturen

Buienradar



Agenda