Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Het was voor veel teams de laatste wedstrijd van de najaarsreeks. Zij kunnen de balans opmaken en alvast vooruit kijken naar de voorjaarscompetitie. Maar een aantal teams moeten morgen nog een inhaalwedstrijd spelen. Daarna is het voor hen ook winterstop.

JO19

JO19-1 had nog een kans om zich te plaatsen voor de promotieklasse maar dan moest er gewonnen worden van Hardegarijp. Al vroeg in de ochtend werd deze wedstrijd gespeeld en het lukte JO19-1 niet om te winnen. Het werd 4-1 en daarmee eindigen ze op een zevende plaats in de competitie. Mooi puntje was er voor  de mannen van JO19-2 die met 2-2 gelijk speelden tegen Bolsward. Ze eindigen netjes in de middenmoot. 

 

JO17

JO17-1 deed wat het moest doen en won met 2-1 van GAVC. Plaatsing voor de promotieklasse was al een feit. Ze eindigen op een mooie tweede plaats in de competitie achter Workum. JO17-2 verloor de laatste wedstrijd van Leovardia en hoopt op een iets gelijkwaardigere competitie na de winterstop. De wedstrijd van JO17-3 werd afgelast.

 

JO15

Door een 6-1 overwinning op FVC eindigt JO15-1 op de derde plaats en plaatst zich dus ook voor de promotieklasse. JO15-2 verloor met 1-4 van Makkum en speelt morgen de laatste wedstrijd tegen ST Terschelling/AVV. Ook geen winst voor JO15-3. In een gelijk opgaande wedstrijd werd er met 5-2 verloren van Akkrum.  

 

JO13

JO13-1 deed wat het moest doen en won met 2-0 van Wolvega. Dat bleek achteraf niet genoeg voor de nummer een positie. FVC speelde weliswaar gelijk maar werd op doelsaldo kampioen. Zeerobben kwam vijf doelpunten tekort. Wel promotie naar de promotieklasse. JO13-2 en JO13-3 werden ook afgelast.  

 

JO12

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd keurig door JO12-1 met 3-2 gewonnen van Irnsum. JO12-2 verloor met 4-0 van Tzum.

 

JO11

JO11-1 haalde nog een keer alles uit de kast tegen koploper ONS en behaalden een verdienstelijk punt. Het werd 2-2. JO11-2 was met 11-1 veel te sterk voor Bolsward. JO11-3 was vrij maar mag morgen naar SJO Arum.

 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

 

De dag van morgen

Zoals gezegd is de winterstop voor veel teams al begonnen maar nog niet voor iedereen. Dat betekent morgen slechts vier thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Ook de Waddenrobkes speelden afgelopen zaterdag hun laatste speelronde dus ook voor hen is het nu winterstop. Na morgen is het even geen voetbal maar dat zal niet voor lang zijn want op 11 januari staat alweer het wintertoernooi op het programma en dat toernooi wordt grootser dan ooit. Daarover later meer. 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda