Fc Harlingen 1 verliest van Oosterlittens

Komend weekend gaat de onderlinge competitie weer van start. Fc Harlingen 1 speelde daarom afgelopen zondag nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen vv Oosterlittens. De Harlingers speelden niet slecht, maar Oosterlittens bleek effectiever. Na negentig minuten was de stand 1-3.

Onder leiding van de jonge, maar prima leidende scheidsrechter Daniël Bleeker werd er iets na twee uur afgetrapt. Fc Harlingen startte opnieuw met Pieter Wesseloo op doel. In het veld begonnen Mateusz IJpe, Jurjen Breimer, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Imro Schouwenaar, Evan van Sertima, Jesse Mulder, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Fabian Donderwinkel.

Fc Harlingen kreeg in het eerste deel van de eerste helft wel een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar het vizier stond niet scherp genoeg. Halverwege kwam fc Harlingen goed weg toen doelman Wesseloo de bal pareerde en Breimer de rebound van de lijn redde. Na een half uur kwamen de gasten toch op voorsprong, nadat het defensief misging: 0-1.

Niet veel later was er een vrije trap voor de thuisploeg en verraste Remko Zandberg de keeper bijna in de korte hoek. Twee minuten later maakte Oosterlittens 0-2. Jesse Mulder kreeg vlak voor rust nog een mooie kans, maar zijn schot ging via de vingertoppen van de doelman net over de lat.

De tweede helft stond Egbert-Jan Panbakker onder de lat en kwamen Stefan Adema en Youri Bouma in het veld voor Jesse Mulder en Mateusz IJpe. In die tweede helft vond fc Harlingen de aansluitingstreffer, want het was Fabian Donderwinkel die na tien minuten van afstand de bal tussen de lat en de keeper kreeg. Marco Zeilmaker kwam er in voor Evan van Sertima. Beide ploegen kregen kansen en het was Oosterlittens dat na een uur de 1-3 maakte. Imro Schouwenaar werd nog vervangen voor Jarno Attema. In de slotfase kreeg fc Harlingen nog een grote kans, maar één op één met de keeper ging de bal over het doel. Al met al geen slechte wedstrijd, alleen strafte Oosterlittens fouten achterin direct af.

Zondag moet alles kloppen, want dan gaat de competitie verder. Fc Harlingen speelt dan in en tegen Joure.