Voetbal

Drie Zeerobben jeugdspelers naar Cambuur en SC Heerenveen

De jeugdopleiding van Zeerobben werd al eens omschreven als een ‘talentenfabriek’. Veel spelers van de club komen uit voor noordelijke selecties of trainen bij de voetbalscholen van Cambuur en SC Heerenveen. Alle selectieteams spelen in de hoofdklasse en grotendeels bij de bovenste plaatsen. Deze weerstand in de wedstrijden en goed trainen leiden tot een continu ontwikkeling. De scouts van alle noordelijke BVO’s staan dan ook wekelijks op het Oostersportpark. Dit heeft er toe geleid dat zowel Cambuur als SC Heerenveen haar oog heeft laten vallen op Zeerobbentalenten.

Davey Volbeda van Zeerobben JO11-1 gaat spelen in het blauw-wit van SC Heerenveen JO12 en Reen Zandstra en Nikolai Francois in het geel-blauw van Cambuur Leeuwarden. Het JO11-1 van Davey (en Nikolai) speelt in de hoofdklasse en speelt met SWZ Sneek om de titel en dat is knap zeker gezien het feit dat er vier JO10-spelers in spelen. Davey zal bij SC Heerenveen JO12 eerst in de verdediging spelen en moeten zorgen voor de opbouw. Hij heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld met als trainers Stef Amels en Sasker Volbeda met deze eervolle uitnodiging als gevolg. Dit geldt eveneens voor zijn teamgenoot Nikolai Francois, alleen hij heeft een opleidingsovereenkomst getekend bij Cambuur Leeuwarden en gaat spelen in de JO13. Nikolai woont op Vlieland en speelt na een korte onderbreking bij Blauw-Wit’34 in Zeerobben JO11-1.

Reen Zandstra heeft de afgelopen zes weken een stage traject met trainingen en wedstrijden doorlopen bij Cambuur en heeft zich in deze periode kunnen bewijzen. Hij speelt bij Zeerobben in de JO12 op Divisie-niveau en maakt het de verdedigers van de BVO teams van SC Heerenveen en SC Emmen regelmatig heel lastig. De weerstand voor dit team is heel groot maar de spelers leren er veel van. Reen scoorde onlangs nog een prachtige goal in de bekerthriller tegen vv Heerenveen en gaat spelen in Cambuur JO13. 

De vereniging is er trots op en wenst de spelers veel succes en plezier toe bij zowel Cambuur als Heerenveen. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda