Dames Green Lions hebben zicht op kampioenschap

Na de spannende wedstrijd van afgelopen zaterdag konden er weer twee punten aan de totaalscore worden toegevoegd. Hierdoor staan de dames van basketbalvereniging Green Lions na 15 wedstrijden op een mooie tweede plaats. De tegenstander was de nummer 4 uit de competitie, JahnII uit Stadskanaal.

Na een stroeve start werd het eerste kwart afgesloten met de stand van 12-13 voor Stadskanaal. De dames van Green Lions bleven goed samenspelen en wisten het tweede kwart te beëindigen met een stand van 23-22 voor de Lions. De achterstand van 1 punt was inmiddels omgebogen naar een voorsprong van 1 punt.

De teams waren enorm aan elkaar gewaagd en vochten beide voor de overwinning. De dames van Green Lions zetten de voorsprong door en sluiten het derde kwart af met een stand van 38-34. Het laatste kwart was enorm spannend. Aan het eind van het kwart leken de dames van JahnII er met de winst vandoor te gaan. Echter door goed spel van de Lions wisten ze de stand nog gelijk te trekken naar 45-45.

Dit betekende dat de wedstrijd werd verlengd met vijf minuten. Vijf hele spannende minuten. Dankzij een positieve inzet, goed samenspel en juiste begeleiding van coach Chris Visser wisten de dames van Green Lions de winst binnen te slepen met een eindstand van 54-48.

Inmiddels wordt met de bovenste vier teams nog volop gestreden om het kampioenschap. Het gaat een spannende strijd worden, maar de dames van Green Lions blijven hopen op het kampioenschap. Dankzij shirtsponsor Cafetaria Molly’s uit Harlingen, van Frans en Joke Mol lopen de dames er in ieder geval elke week netjes bij.

Het team kan nog wel wat versterking gebruiken. Dus lijkt het je leuk om te gaan basketballen kom dan gerust een keer meetrainen. De trainingen vinden plaats in de Waddenhal op woensdagavond van 19:30 tot 21:00 uur.