Sport

Biljarters Hotel Centraal hielden BB-partij

Verdeeld over twee donderdagavonden speelden de biljarters van Centraal om berenburg in de BB-partij. Het is een maatpartij en na een eerlijke loting werd bekend wie als duo de strijd met de anderen aangingen. De wedstrijden verliepen niet zoals het zou moeten, omdat op de eerste avond Harry van der Slacht zijn maat Foppe W. Molenaar ontbrak en door ziekte van Guus Gerritsen van der Hoop overkwam Frank Ploeg hetzelfde op de tweede avond. Van de zes partijen speelden ze drie met wisselende maten. Jammer, maar het is een oplossing om toch te kunnen spelen. De wedstrijden kenden soms verrassingen en verrassende wendingen, spannend was het wel. Er was ook weer een groot verschil in presteren op de eerste en tweede avond.

Harry van der Slacht had dus de pech dat zijn maat Foppe ontbrak op de eerste avond en speelde met verschillende maten. Hij moest dus steeds weer wennen en dat is niet bevorderlijk voor succes. Van de zes partijen werden er vier verloren en twee gewonnen.

Zwager Frank Ploeg verkeerde op de tweede avond in dezelfde situatie. Samen met Guus werd de eerste avond redelijk afgesloten. De winst was er twee keer en er werd nipt drie keer verloren en de vierde nederlaag kwam hard aan.

Theo Outhuyse en Henk Metz speelden in het begin van hun wedstrijden niet al te best. Als er verloren werd, dan werd er ook goed verloren en als er gewonnen werd waren dat prima overwinningen, waarbij twee keer vanuit verloren positie toch nog werd gewonnen. Drie keer winst en drie keer verlies.

Richard Zeinstra en Anne van der Meer wonnen ook drie partijen en verloren dus ook drie. Tussen hun partijen door moest Richard ook nog met een andere maat spelen, had het dus smoordruk. Anne was zacht gezegd de eerste avond niet in vorm, maar de tweede avond speelde hij geweldig en sleurde Richard er door.

Nico Outhuyse en Jan Faber vormden een kansrijk duo. Sinds zijn oogoperatie speelt Jan de sterren van de hemel en Nico is ook in bloedvorm, dus moeilijke tegenstanders voor iedereen. Favoriet zijn is altijd spelen met druk en zij wonnen drie partijen en verloren er ook drie.

Corrie Hobma en Dick Steinraht is ook zo’n favoriet duo. In sommige partijen waren ze ongenaakbaar en zei iedereen dit worden de winnaars. Toch kan het raar lopen. Ook zij wonnen drie van hun wedstrijden en verloren er dus ook drie. De nederlagen waren niet groot op één na, daarin kwamen ze dertien caramboles te kort. Zelfs voor Dick was een krachtterm daarna niet vreemd.

Voorzitter Theo Kalksma en penningmeester Ido Homminga zouden het koningskoppel van deze twee avonden worden. Of het te maken had met hun bestuursfunctie, voorbeeld gevend, of met het ontzag van de anderen, we zullen het nooit weten. Zij wonnen vijf van de zes partijen, maar incasseerden wel een gevoelige nederlaag tegen Nico en Jan, ze kwamen maar liefst 21 caramboles te kort. Desondanks de terechte winnaars.

Tijdens de wedstrijden werden de spelers verrast door Vincent Bouma, de kok van Centraal met heerlijke stokjes saté. De voorzitter reikte trots de prijzen uit met een woord van dank aan iedereen voor de sportieve strijd.

 

Uitslag: 1. Theo Kalsma en Ido Homminga 10 p. 2. Nico Outhuyse en Jan Faber 6 p. 3. Anne van der Meer en Richard Zeinstra 6 p. 4. Corrie Hobma en Dick Steinraht 5. Theo Outhuyse en Henk Metz 6 p. 6. Harry van der Slacht en Foppe W. Molenaar 4 p. 7. Frank Ploeg en Guus Gerritsen van der Hoop 4 p.

|Doorsturen

BuienradarAgenda