Nieuws

Zwem4daagse met Maarten van der Weijden

Van woensdag 15 september tot en met zaterdag 18 september wordt in Optisport Zwembad ’t Derde Haad aan de Kimswerderweg een zwem4daagse gehouden. Deze wordt in samenwerking met de Maarten van der Weijden Foundation georganiseerd; het doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor kanker-onderzoek.

Teamleider Angelique Kooren-Boersma en zweminstructrice Marisca Terpstra. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Op de laatste dag tijdens de afsluiting zal Maarten van der Weijden persoonlijk in het Harlinger zwembad aanwezig zijn. Dit zal zijn tussen 20.00 en 21.00 uur. Een mooi moment om een handtekening te vragen of voor een selfie met Maarten. Aan hem zal een cheque overhandigd worden van de sponsoren.

Zoals bekend zet Maarten zich in om die vreselijke ziekte kanker de wereld uit te krijgen. Onderzoek is dan ook heel belangrijk en daar maakt de Foundation van Maarten zich dan ook sterk voor. In het hele land zijn weer acties gaande om bedragen te doneren. Zo doet onder meer de Harlinger zwemvereniging De Vikings aan de zwem4daagse mee.

Ook zweminstructrice Marisca Terpstra van het Derde Haad doet mee met een donatie-actie. Marisca weet waarvoor ze het doet. Haar vader kreeg onlangs te horen dat hij de ziekte van Kahler heeft. Op de website van de Maarten van der Weijden Foundation startte zij haar actie. Die sloeg aan: het streefbedrag van 5000 euro is al overtroffen. “Fantastisch!!”, vindt Marisca.

Tijdens de zwem4daagse kunnen deelnemers van 18.00 tot 19.30 uur verschillende afstanden afleggen zoals 250, 500 of 1000 meter. Daarna ontvangt men een stempeltje op een kaart en bij vier stempels een medaille. Deelnemers moeten in het bezit zijn van zwemdiploma A en kunnen zich op de dag zelf inschrijven voor € 8,80 per persoon. Daarnaast zijn donaties voor de Maarten van der Weijden Foundation uiteraard heel welkom.

|Doorsturen

BuienradarAgenda