Nieuws

Weerman Piet Paulusma op 65-jarige leeftijd overleden

Weerman Piet Paulusma is vandaag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat laat Omroep MAX weten namens de familie. 

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Piet leed al geruime tijd aan kanker, waar hij geen ruchtbaarheid aan wilde geven. Piet ging vooral door met wat hij het liefst deed. De laatste paar dagen ging hij hard achteruit. “Het is ongelooflijk hoe dapper Piet zijn ziekte heeft ondergaan,” stelt omroepbaas Jan Slagter van Omroep MAX. “Zolang het nog ging, wilde hij door met werken.”

Piet Paulusma werkte voordat hij bij Omroep MAX aan de slag ging, bij SBS6 en al langer voor Omrop Fryslân en de Harlinger Courant.

Op de redactie van de HC heerst een gevoel van verslagenheid en onwerkelijkheid. Piet Paulusma was er altijd.

In verband met het overlijden van Piet Paulusma is er om 19:00 uur een extra uitzending van Fryslân Hjoed op televisie/Omrop Fryslân. Omrop Fryslân staat de komende dagen stil bij het leven van Piet Paulusma, meldt de omroep in een persbericht. En: “Met het overlijden van de weerman verliest Fryslân een icoon.”

Omroep MAX zendt dinsdag 22 maart 2022 in ‘Tijd voor MAX’ een eerbetoon uit aan Piet Paulusma met als titel ‘Oant Moarn’. In de MAX-NPO Radio 5 programma’s ‘Goeiedag Haandrikman!’ en ‘Lunch Lekker met Daniel Dekker’ worden op 21 maart 2021 platen voor Piet Paulusma gedraaid. In ‘Goeiedag Haandrikman!’ wordt ook teruggeblikt op de speciale camping-uitzendingen die dj Bert Haandrikman in ze zomer van 2021 maakte met Piet Paulusma.

|Doorsturen

BuienradarAgenda