Nieuws

Wat zijn de baankansen in Harlingen?

Op de banenmarkt is een groot overschot. Veel werkgevers kunnen hun vacatures niet vullen en is het lastig om de juiste personen binnen te halen voor de functies. Hierdoor zitten veel werkgevers met de handen in het haar en weten ze niet goed hoe ze banen moeten vullen. Maar ook vragen als hoe krijg je de mensen uit de randstad en houd je ze in het mooie Friesland? Dat gaan we je vertellen in deze blog.

Vacature opstellen

Op het moment is er een grote vraag naar werknemers, maar hoe zorg je er dan voor dat je mensen op jouw vacature laat reageren en ze niet naar de concurrent gaan? Hierdoor moet het er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar moet het ook overzichtelijk zijn. De werknemer moet in één oogopslag kunnen zien wat de functie inhoudt en wat het van de baan kan verwachten. Laat ook huidige werknemers aan het woord, zodat de werkzoekende een beter beeld van het bedrijf kan krijgen. Schroom ook niet om je eigen netwerk in de schakelen en de vacature te promoten door collega's op verschillende sociale media kanalen. 

 

Websites

Naast de vacature te promoten op sociale media kanalen zijn er tegenwoordig ook websites waar je vacatures op geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld vacatures Leeuwarden. Werkzoekende kunnen hierdoor makkelijk per regio en functie vacatures vinden. Hierdoor kan je alleen de vacatures zien die in jouw regio of functie voorkeur vallen en voorkom je dat je een vacature ziet die buiten je regio of functie valt. Hierdoor weet je zeker dat je in je huidige woonplaats kan blijven wonen en niet hoeft te verhuizen voor je werk. Dus vooral zoeken op vacatures in de regio

 

Friesland

Maar wat maakt het zo leuk om in Friesland te blijven wonen en te werken? Naast de mooie natuur en omgeving heeft Friesland nog meer te bieden. Er zijn mogelijkheden om verschillende watersporten te beoefenen. Daarnaast zijn ook de huizenprijzen veel lager en kan je een mooie boerderij kopen voor hetzelfde geld als een klein appartement in de randstad. Je bent dus niet alleen goedkoper uit, maar kan daarnaast ook nog wonen in de mooie Nederlandse natuur. Ook zijn staan Friezen bekend als nuchtere en vriendelijke mensen. 

 

Wanneer je als werkgever in Friesland op zoek bent naar nieuwe werknemers is het niet alleen belangrijk om een goede functie inhoud te hebben, maar ook je bedrijf en je provincie op de kaart te zetten zodat het aantrekkelijker wordt voor werkzoekenden. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda