Nieuws

Santa Run Harlingen: € 500 voor Babybank

HARLINGEN - Babybank Friesland heeft een cheque overhandigd gekregen van € 500. Dit gebeurde tijdens een clubbijeenkomst van Rotary Harlingen. De bijdrage is afkomstig van de 125 lopers die mee hebben gedaan aan de eerste Santa Run in Harlingen op 9 december 2017. Sylvia von Kospoth van de stichting toonde zich heel blij met de bijdrage.

De Babybank stelt spullen ter beschikking aan jonge ouders: kleding, luiers, boxen, speelgoed; noem maar op. Enorm belangrijk werk om de allerkleinsten hun eerste tijd goed door te helpen komen.

Daarnaast kreeg ook Nierstichting Nederland een bijdrage van € 500. De Nierstichting is bezig om een draagbare kunstnier ter beschikking van de patiënten te krijgen. Dat zal een geweldige verbetering van hun kwaliteit van leven betekenen.

 

De eerste Santa Run in Harlingen was dermate succesvol dat er ook in 2018 een run wordt georganiseerd. De Rotary Santa Run is een ‘fun run’ waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. In 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotary Clubs in het hele land is gevolgd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda