Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Tessel en Darp

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: broer en zus Tessel en Darp.

Tessel en Darp zijn broer en zus die hun leven lang al samen zijn geweest. Ze zijn inmiddels 10,5 jaar jong en op zoek naar een huisje waar ze samen terecht kunnen. Ze waren verhuisd naar een appartement, maar wegens overmatig geblaf en klachten van de buren konden ze daar niet langer blijven. Deze twee waakse maar lieve teckels zijn daarom op zoek naar een nieuw huis.

Tessel en Darp zijn lieve honden, en ondanks hun familieband, toch een beetje verschillend. Tessel is lichtbruin en het meisje van het stel. Zij is wat afwachtender dan haar broer en moet eerst even een band met je opbouwen voordat ze je echt vertrouwt. Darp is minder wantrouwend en zoekt je meteen op om kennis te maken.

Dit afwachtende zie je ook terug in het contact dat Tessel maakt met andere levende wezens: kinderen en andere honden hoeven niet altijd op een vriendelijk welkom te rekenen. Liever heeft Tessel alleen haar eigen baasjes en Darp om zich heen. We raden dit duo dan ook niet aan in een gezin met kinderen. Daar zal Darp het te moeilijk mee hebben. Alleen met katten zouden ze wel prima overweg kunnen.

Volgens hun vorige baasje kennen ze de basiscommando’s, al kunnen ze daar wel wat langer over nadenken dan de gemiddelde hond. Het blijven eigenwijze teckels natuurlijk! En wat ook natuurlijk komt is graven. Dat vinden ze prachtig! En daar kun je ze ook niet van weerhouden, het ras is immers gefokt om konijnenholen en dergelijk in te gaan. Dat zit nu eenmaal in hun natuur.

Thuis zijn ze in de regel lief, aanhankelijk en rustig. Ze zijn keurig zindelijk en hebben weinig vachtverzorging nodig. Ze kunnen heerlijk liggen slapen en het liefst in de buurt van de baas. Als het even kan ook op de bank. Ze zijn altijd overal mee naar toe geweest en kunnen daarom heel goed mee op reis in de auto of in het openbaar vervoer. Het liefst gaan ze ook echt mee, want alleen thuis zijn is niet hun ding. Dan kunnen ze hun geblaf weer flink inzetten in de hoop dat je sneller thuis komt.

Voor Darp en Tessel zoeken we een huishouden met volwassenen die veel thuis zijn, en waar het duo weinig overlast kan veroorzaken wanneer ze samen aanslaan. Het liefst met een leuke tuin waar ze rond kunnen scharrelen en waar het geen probleem is om de gegraven gaatjes weer dicht te gooien! We zijn echt op zoek naar een plekje waar ze samen welkom zijn, het heeft geen zin om te reageren als u er maar eentje wilt.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda