Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Sam

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Sam, een een kruising Vlaamse reus met een Nieuw Zeelander.

Sam is dus een vrij groot konijn. Gelukkig is ze heel vrolijk en gemakkelijk. Ze laat zich graag aanhalen en is erg nieuwsgierig. Daarnaast is Sam een erg ontspannen konijn, ze kan ook heerlijk languit liggen slapen en lijkt niet snel ergens van onder de indruk.

We zoeken voor haar een plekje waar ze veel aandacht en ruimte krijgt, maar vooral ook gezelschap van een leuk mannetjeskonijn. Vanwege haar formaat is een kooi in huis al snel te klein. Loslopen in huis of een mooi groot hok met ren buiten zal ze natuurlijk wel erg leuk vinden. Wat ook erg mooi kan zijn in de tuin is om zelfs een echte konijnenheuvel te maken, hierin hebben konijnen veel ruimte en van alles om zich mee bezig te houden.
We vermoeden dat ze ook een leuk konijn voor kinderen kan zijn. Konijnen zijn intelligente dieren en Sam is gek op lekker eten. Met enig geduld zou ze dan zelfs kunstjes of leuke spelletjes kunnen leren!

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda