Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor cavia’s

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: een grote groep cavia’s gedumpt in het Leeuwarder bos (meer foto’s onder de tekst).

Na weken van goede zorg zijn ze enorm opgeknapt, alle huidjes/vachtjes zijn hersteld, ze zijn mooi gegroeid en aangekomen en een stel kleintjes is geboren. En nu is het dan zover, de  eerste helft van deze groep mag verhuizen!

Cavia’s zijn echte groepsdieren, we plaatsen cavia’s om die reden minimaal per twee! Uitzondering is wanneer je al een of meer soortgenootjes thuis hebt waar de cavia bij komt. De mooiste combinatie is een gecastreerde beer met een of meer zeugjes. De minimale maat van 
het verblijf voor een leuk duo is 120 x 50cm. De vergoeding die we vragen: €25 voor een zeugje en €35 voor een gecastreerde beer.

Interesse voor een of meer van onze leuke cavia’s? Bel dan om een afspraak te maken voor een kennismaking! U kunt contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda