Nieuws

Koningin Julianastraat mogelijk afgesloten

HARLINGEN – De Koningin Julianastraat wordt mogelijk ter hoogte van rsg Simon Vestdijk afgesloten. Het stuk straat kan dan worden omgevormd tot campusterrein, dat de beide schoolgebouwen op een verkeersveilige manier met elkaar verbindt. Dat staat in het ‘integraal huisvestingsplan onderwijs’ van de gemeente Harlingen. Het moet bovendien een ontmoetingsplein worden, met buitenfitnesstoestellen waar zowel scholieren als buurtbewoners gebruik van kunnen maken, zegt Marja de Jonge van rsg Simon Vestdijk.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Mogelijk wordt gebouw C, inmiddels beter bekend als Nieuw Zuid, bij de herinrichting betrokken. Zover is het overigens nog niet. Het gaat nu slechts om een idee in het huisvestingsplan. Er moet eerst nog een voorstel voor de gemeenteraad gemaakt worden, die het plan en de financiering moet goedkeuren. “Uiteraard dient de buurt ook betrokken te worden in de ontwikkeling en de besluitvorming”, meldt de gemeente.

 

Volgens de gemeente vormt de afsluiting van de Koningin Julianastraat geen belemmering voor de ontsluiting van de wijk, aangezien er aan de Kimswerderweg een nieuwe ontsluiting/toegangsweg wordt aangelegd. De Koningin Julianastraat wordt overigens veel gebruikt door automobilisten die niet willen wachten voor de spoorwegovergang.

 

Het kostenplaatje is volgens de gemeente lastig te voorspellen, ook omdat niet duidelijk is wat rsg Simon Vestdijk kan en mag doen. Volgens de gemeente kunnen er kosten bespaard worden, door studenten het ‘campusterrein’ te laten ontwerpen. Daarnaast denkt de gemeente aan uitvoering met behulp van regionale opleidingscentra en het betrekken van de buurt. De Jonge meldt dat er besprekingen zijn over de financiële middelen.

 

Het ‘integraal huisvestingsplan onderwijs’ staat op de agenda van de commissievergadering van woensdag 7 februari en de aansluitende raadsvergadering van woensdag 21 februari. Beide vergaderingen beginnen om 19.30 uur in de raadszaal op het stadhuis.

Situatieschets uit het integraal huisvestingsplan. Rsg Simon Vestdijk wil een campus met verkeersveilige verbinding van gebouw A en B. De Koningin Julianastraat, die daar tussendoor loopt, wordt dan afgesloten. Mogelijk wordt gebouw C (Nieuw Zuid) bij de campus betrokken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda