Nieuws

Keuze-uur op ikc Sint Michaël

HARLINGEN - De afgelopen weken hebben de bovenbouwkinderen van ikc Sint Michaël hun talenten laten zien tijdens ongeveer twintig verschillende workshops. Ze konden kiezen uit sportieve activiteiten zoals zwemmen (Derde Haad), volleyball (Waddenhal), hockey (Balkland), voetbal en een bootcamp op het strand van Harlingen.

Techniek stond ook centraal. Zo was een groep kinderen te gast in de nieuwe legostudio van de Maritieme Academie en een andere groep waagde zich aan solderen. Elektrodozen bleken ook aantrekkingskracht te hebben, evenals timmeren, figuurzagen en houtbewerking.

De denkers onder de kinderen kozen voor schaken of Fries dammen, als voorbereiding op het belangrijke WK-kwalificatietoernooi dat binnenkort op het stadhuis worden gespeeld en waarbij ook kinderen worden uitgenodigd.

Koken blijkt ook altijd een geliefde bezigheid: zowel op rsg Simon Vestdijk als op de Sint Michaëlschool werd gekookt. Ook muziek paste in het aanbod. Tijdens drie middagen werden de kinderen door het Stedelijk Muziekkorps ingewijd in de geheimen van de klarinet.

Creatieve kinderen konden kiezen voor mozaïeken, borduren, breien, knopen, werken met papier-maché, kantklossen, kleien en werken met papier en karton, pyrografie en handletteren.  Ook was er een workshop drama voor kinderen die van toneelspelen houden.

Vier keer per schooljaar wordt aan alle kinderen van de bovenbouw zo’n lessenserie aangeboden. Alle middagen werden mogelijk gemaakt door de grote inzet van ouders, opa’s en oma’s en mensen van Harlinger verenigingen. “In de praktijk blijkt dat scholen heel goed samen kunnen werken in Harlingen”, meldt de organisatie. “Het was goed om te merken dat zowel de Maritieme Academie als de rsg Simon Vestdijk de deuren voor de Sint Michaëlschool openden.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda