Nieuws

Je huis isoleren met glas

Wil je geld besparen op jouw energierekening? Dan kun je hier tegenwoordig verschillende dingen voor doen. Veel mensen kiezen ervoor om hun huis te isoleren. Zo voorkom je met dakisolatie dat warme lucht snel weer naar buiten trekt. Het is overigens niet zo dat je enkel het dak kunt isoleren. Nee, want je kunt jouw huis namelijk ook isoleren met glas. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over je huis isoleren met glas.

Hoe isoleer je een huis met glas?
is jouw woning nog voorzien van enkel glas? Dan is het niet bepaald lastig om geld te besparen op jouw energierekening. Je bespaart namelijk al een leuk bedrag door enkel glas te vervangen door dubbel glas. Dit glas bestaat namelijk niet uit één plaat, maar uit twee glasplaten. De ruimte tussen deze twee platen is gevuld met droge lucht, waardoor koude lucht van buiten minder snel naar binnen dringt. Hierdoor blijft het binnen aangenamer. Daarnaast hoef je minder te stoken, waardoor jouw energiekosten dalen.

Een aantal jaar geleden was dubbel glas misschien nog de beste keuze als je jouw woning wilde isoleren met glas. Inmiddels is er ook speciaal HR glas op de markt. Deze glassoort wordt ook wel HR glas genoemd. Wie deze twee glassoorten naast elkaar legt, ziet waarschijnlijk geen verschillen. Dat klopt, want standaard dubbel glas en isolatieglas lijken namelijk veel op elkaar. Toch zijn ze niet hetzelfde. Waar de open ruimte tussen de glasplaten bij standaard dubbel glas gevuld is met droge lucht, is deze bij isolatiegals gevuld met edelgas. Dit gas heeft een hogere isolatiewaarde, waardoor jou woning nog beter geïsoleerd wordt.


Betere isolatie en hoger rendement met HR glas
Standaard dubbel glas en HR glas verschillen niet alleen in opbouw van elkaar. Nee, want ook de prijs loopt nogal uiteen. Omdat HR glas een hogere isolatiewaarde heeft, betaal je hier logischerwijs ook meer voor. Sommige mensen laten zich afschrikken door deze prijs. Toch is dit niet nodig. Op de korte termijn betaal je inderdaad meer voor HR glas van door standaard dubbel glas, maar op de lange termijn is HR glas goedkoper. 

Nu ben je vast benieuwd waarom HR glas op de lange termijn goedkoper is. Dit komt voornamelijk doordat deze glassoort beter isoleert en een hoger rendement heeft. Koude lucht dringt hier minder snel doorheen, waardoor de temperatuur in huis redelijk op peil blijft. Hierdoor hoeft de technische installatie minder hard te werken. Als zo’n installatie minder werkt, verbruikt hij ook minder energie. Die heeft op zijn beurt weer een positief effect op de energiekosten, want deze vallen dalen. 


Ook minder geluidsoverlast 
Wie denkt dat geïsoleerd glas enkel zorgt voor een lagere energierekening, heeft het mis. Dit glas brengt namelijk nog een groot voordeel met zich mee. Doordat HR glas gemaakt is van twee glasplaten met daartussen een ruimte gevuld met edelgas, heb je ook minder last van omgevingsgeluiden. Woon je aan een drukke weg en vervang je enkel of dubbel glas door HR glas? Dan is de kans groot dat je straks minder last hebt van verkeersgeluiden. Geluiden dringen immers ook minder makkelijk door deze glassoort heen. Kijk er daarom niet raar van op als je na het vervangen van jouw ramen ’s nachts ineens stukken beter slaapt.


Isolatieglas plaatsen
Wil je enkel of dubbel glas vervangen door HR glas? Waak er dan voor dat je dit glas niet verkeerdom plaatst. Helaas denken veel mensen dat het niet uitmaakt hoe zij het glas in het kozijn plaatsen. Toch is dit wel degelijk het geval. De warmtewerende coating wordt namelijk maar aan één kant van de ruit aangebracht. Het gaat hierbij logischerwijs om de binnenste van de twee glasplaten. Om te voorkomen dat je het raam verkeerd plaatst, wordt er op de binnenste glasplaat altijd een sticker geplakt. Hierdoor weet je dat deze kant altijd aan de binnenkant van jouw woning moet zitten. 


Waar koop je HR glas? 
Wil je jouw woning isoleren met glas? Dan zoek je mogelijk naar een bedrijf om deze glassoort te kopen. Wat dat betreft ben je bij Glaswebwinkel.nl aan het juiste adres. Grote voordeel is dat je HR glas hier online bestelt. Hierdoor hoef je er zelf de deur niet voor uit. Doordat het glas binnen de kortste keren bij jou thuis afgeleverd wordt, kun je de nieuwe ramen snel plaatsen. Hierdoor begin je snel met besparen op jouw energierekening.

|Doorsturen

BuienradarAgenda