Nieuws

Vanavond op tv in ‘We Want More’

Harlinger Boaz Roelevink in nieuwe zangwedstrijd SBS6

De 18-jarige Boaz Roelevink doet mee met de nieuwe zangwedstrijd ‘We Want More’ die sinds 12 juni is te zien bij SBS6. Boaz was al te zien in een paar promo’s, maar komt vanavond (3 juli) ook daadwerkelijk in de uitzending, om 20.30 uur bij SBS6.

‘We Want More’ is een zangwedstrijd met diverse muziekstijlen en daardoor de meest uiteenlopende optredens. Van opera tot fado, van gospel tot pop en van jazz tot reggae: alle muziekstijlen komen voorbij. Juryleden Davina Michelle, André Hazes, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort en Ali B beoordelen de optredens. Ze mogen van de eerste tot de laatste noot hun stem geven, maar die ook weer intrekken. Hierdoor blijft de strijd om de finale en de geldprijs van maar liefst 100.000 euro spannend tot de allerlaatste seconde. 

 Voorstraat

Wie het rauwe stemgeluid van Boaz hoort, denkt eerder aan een doorgewinterde en door het leven getekende Amerikaanse muzikant dan aan een 18-jarige jongen uit Harlingen. Toch heeft hij die stem van nature, een stem die zich perfect leent voor de genres waar zijn hart ligt: country en blues. Al van jongs af aan houdt Boaz van muziek. Op zijn tiende stond hij op de Voorstraat al muziek te maken. “Ik trommelde eerst altijd op een emmer, maar had al snel door dat het anders moest en heb toen de gitaar opgepakt.”

Sinds 2018 wordt Boaz bijgestaan door zijn liveband: BOAZ AND THE BAND. Nu steekt de 18-jarige zanger de Friese grenzen over voor meer nationale bekendheid: “Ik wil zoveel mogelijk mensen vermaken met mijn muziek. ‘We Want More’ is een fantastische springplank en een goede manier om mijn stem aan de rest van Nederland te laten horen.”

Vlammen

De eerste ronde bestaat uit zes afleveringen. De kandidaten moeten met hun optreden vier van de vijf juryleden overtuigen van hun zangtalent. Pas wanneer minstens vier juryleden op de We Want More-knop drukken, gaat de artiest door. Vlammen tot het einde is belangrijk: vlak voor het eind van elk optreden mogen de juryleden hun stem namelijk nog intrekken! Na zes afleveringen volgt de halve finale; slechts twaalf kandidaten halen de finale. Zij hebben de zware taak om de jury, 25 muziekexperts én de kijker thuis omver te blazen. Wie weet iedereen met zijn stem te ontroeren en te overtuigen? De derde plaats is 10.000 euro waard, de tweede 25.000 en de winnaar gaat naar huis met 100.000 euro.

‘We Want More’ wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands. Voor de halve finale en finale geldt dat ze zijn geproduceerd volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. De eerste zes afleveringen van het programma zijn al eerder dit jaar opgenomen. We Want More is wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6 en op KIJK.nl. Het programma betreft een samenwerking met T-Mobile.

|Doorsturen

BuienradarAgenda