Nieuws

Gemeente Harlingen geeft € 500 voor organiseren van ‘vakantiestraat’

HARLINGEN - De gemeente Harlingen vraagt alle wijk- en speeltuinverenigingen om een ‘vakantiestraat’ in te richten: een plek met bijvoorbeeld een gezellige zithoek of het startpunt van een speurtocht door de wijk. Zo krijgt Harlingen nog meer kleinschalige activiteiten, nu veel mensen vanwege het coronavirus deze zomer thuis blijven. De gemeente ondersteunt elke vereniging met 500 euro.

De vakantiestraten worden ingericht voor de periode 1 tot en met 15 augustus. De gemeente hopt op initiatieven voor alle leeftijden. “Ook een speciaal aanbod voor mensen met een beperking wordt op prijs gesteld, zodat iedereen in de wijk betrokken wordt”, aldus de gemeente. “Natuurlijk zijn vriendjes en vriendinnetjes uit andere wijken welkom in jullie vakantiestraat, maar het is niet de bedoeling dat er activiteiten worden georganiseerd waar grote groepen mensen tegelijk op af komen. Beperk het aanbod dus tot activiteiten waar eenieder in jullie wijk op een eigen gekozen moment aan kan deelnemen.”

Enkele voorbeelden die de gemeente noemt: de straat inrichten als recreatieplek met gezellige zithoeken, een blotevoetenpad of een gezamenlijk zwembadje op het grasveld. Of je kunt speurtochten door de buurt, challenges of workshops organiseren. Je kunt de straat versieren, schatgraven of spelattributen aanschaffen. “Misschien inspireert dit en volgen er vanzelf nog veel meer leuke activiteiten.”

De initiatieven moeten wel coronaproof zijn. “Het kan even niet anders, we moeten ons voorlopig houden aan de coronamaatregelen. Voor het inrichten van jullie vakantiestraat moeten de maatregelen van het RIVM gehanteerd worden. Ook gelden er regels voor de toegankelijkheid van de straat in verband met calamiteiten. Mocht je graag gebruik willen maken van parkeerplaatsen, stoep, grasveldjes; bespreek het met de gemeente. Dan kunnen we samen kijken hoe we hier een goede invulling aan kunnen geven.”

Uitgewerkte ideeën kunnen uiterlijk aanstaande maandag ingestuurd worden via info@harlingen.nl. De gemeente gaat vervolgens samen met de indieners kijken of het een haalbaar programma is. Vragen en meer info: Elles van der Kooij (06-52011176) of met Kor Wijnja (06-250172 69).

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda