Nieuws

Cursus BIC-pen tekenen in Werkplaats12

Je kent het misschien wel: tijdens een telefoongesprek teken je wat met je pen op een krant die voor je ligt. Er onstaan allerlei patronen of er doemt iets herkenbaars op het papier. Beeldend kunstenaar Ellen van Putten heeft van dit ‘doodlen’ zoals het ook wordt genoemd, een kunst gemaakt.

Jarenlang tekende ze dagelijks op deze manier de kranten vol met de welbekende BIC-pen. Met diverse exposities door heel Nederland en België als resultaat. Momenteel staat er een interview met foto’s in Atelier Magazine over haar tekentechniek.

Wat maakt tekenen met pen zo leuk? Je hebt zo weinig nodig, alleen wat papier, een bic-pen en een idee, aldus Ellen. “Iedereen kan tekenen, maar kijken vergt wat oefening. Tekenen is vooral leren kijken. Deze manier van tekenen laat je zien dat een gum helemaal niet nodig is.”

Van Putten, werkzaam bij Stichting Creator Werkplaats12 in Harlingen, wil graag haar vaardigheden en kennis overdragen aan geïnteresseerden. “Met gebruikmaking van tekenpapier en collagemateriaal kun je de meest waardevolle tekeningen maken. Inspiratie kun je halen uit de dagelijkse werkelijkheid, de natuur of van een kop uit de krant. Kijken naar licht en donker, lijnen en vlakverdeling en dan... ga je gewoon aan de slag. Aan de hand van alledaagse voorwerpen maak je krachtige, eenvoudige, of juist zeer uitgewerkte tekeningen.”

De cursus is voor zowel beginners als gevorderden en start op dinsdagavond 12 oktober of woensdagmiddag 13 oktober. Informatie en aanmelden voor deze cursus van 6 lessen: www.stichtingcreator.com. Werkplaats12 is de fysieke locatie van Stichting Creator (Nieuwe Trekweg 12), een artistieke oase waar de kunst van beeldend kunstenaars Erik Sok en Ellen van Putten bij elkaar komt. Iedere maandag open atelier van 11:00 tot 17:00 uur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda