Nieuws

Column BeRAAD

In de rubriek BeRAAD komt wekelijks een raadslid aan het woord over actuele zaken in de Harlinger politiek. Elke bijdrage wordt afgesloten met een vraag aan een ander raadslid. Vorige week stelde Jacqueline Huizenga aan Wim Kroon de vraag: ‘Beste Wim Kroon. Je hebt aangegeven geen raadslid meer te willen zijn voor een volgende periode, Wat ga je nu doen met al je ‘vrije tijd’?

Foto: Joachim de Ruijter

Lieve Jacqueline,

Diezelfde vraag stelde de burgemeester mij een paar weken geleden ook al. Hij vroeg zich af wat ik met al die vrije woensdagen ging doen. Jij vraagt je af wat ik met de rest van die vrijkomende tijd ga doen. Want ja, in een raadslidmaatschap, vooral voor een eenmansfractie, gaat veel tijd zitten. Zo’n 15 tot 20 uur in de week.

Ik vind de vraagstelling wel leuk want in de afgelopen vier jaar heeft nagenoeg niemand in deze raad iets persoonlijks aan mij gevraagd of geïnformeerd naar mijn persoonlijke mening over sommige zaken. Maar goed. Ik denk dat Groen Links bij de gemeenteraadsverkiezingen vier raadszetels krijgt en dus een wethouder zal moeten leveren. Dat lijkt mij een mooie invulling voor al die ‘vrije tijd’.

Ik kan tenslotte behoorlijk goed en snel rekenen en ik kan snel de kosten en baten van bepaalde plannen beoordelen.  Ik kan ook goed plannen, op korte en lange termijn. Dat moet ik voor mijn bedrijf namelijk ook altijd. Ik heb visie en kan dus goed bekijken wat op lange termijn gebeurt als je op korte termijn iets doet. Ik ben niet bang om te ondernemen en met partijen te onderhandelen en te overleggen, een lijn uit te zetten en die uit te voeren in overleg met belanghebbenden. Ik doe een en ander al jaren voor eigen risico en rekening! Voor mij is iedereen gelijk. Ik sta niet te roken op het bordes van het stadhuis. Ik ben open-minded en hoop altijd tegen iedereen eerlijk te zijn. Ik kan slecht liegen. 

Maar goed, mocht ik geen wethouder worden, dan blijft er genoeg voor mij te doen. Ik heb mijn bedrijf nog. En ik heb een grote tuin, ik hou van reizen en golf en schaats graag. In dat golfen kun je veel tijd kwijt en dat komt goed uit. Overigens ligt daar alweer de volgende uitdaging, want ik zit sinds kort in de baancommissie waar ook weer veel tijd in gaat zitten. Zo wordt er altijd wel weer aan mijn vrije tijd getrokken. Verder ben ik van plan in mijn ‘man cave’ meer te gaan genieten van het biljardspel en het beluisteren en verzamelen van oude lp’s. 

Als ik dit zo opschrijf, denk ik dat ik zomaar weer tijd te kort kom! Ik ga me in ieder geval niet meer bemoeien met de politiek (behalve als ik wethouder word) want daar heb ik mijn buik wel vol van. 

Mijn vraag aan Sietse is: 

Hoi Sietse, als het CDA genoeg stemmen krijgt bij de verkiezingen en jullie samen met de VVD en de PvdA een nieuwe coalitie gaan vormen, wie heb jij dan het liefst als wethouder voor het CDA: Hendrik Sijtsma of Harry Boon?

|Doorsturen

Buienradar



Agenda