Sorteer

Evenement - Hobokwartet Driekwartplus in Laurentiuskerk

Adres
Locatie Laurentiuskerk
Plaats Kimswerd
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 20-10-2019 15:30

Hobokwartet Driekwartplus (hobo, viool, altviool en cello) geeft zondag 20 oktober een concert in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Aanvang 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15 (kinderen € 5).

Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma-in ’t Groen (viool), Irma Haverkamp (altviool) en Winde Reijnders (cello) zijn de vier bevlogen musici van Hobokwartet Driekwartplus. Zij behaalden aan diverse Nederlandse conservatoria (o.a. Amsterdam en Tilburg) hun diploma’s. Sinds 2013 speelt het kwartet het mooie repertoire voor deze bijzondere bezetting: de heldere klank van de hobo combineert prachtig met het warme geluid van de strijkers.

Op het programma, dat door de musici wordt toegelicht, staan werken van de Engelse componisten Allen Stephenson (Miniature Quartet for Cor Anglais & Strings), Oboe Quartetten van Gordon Jacob en Malcolm Arnold en de Serenade for String Trio opus 10 van de Hongaarse componist Ernö van Dohnány. Prachtige pastorale muziek (Stephenson) maar soms ook swingende muziek (Arnold, die de muziek bij de film ‘Bridge on the River Kwai’ schreef). Meer info op www.hobokwartet.nl.

 

Lees meer »

BuienradarAgenda