Voetbal

Zoeken naar talent op Robbenplaat

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was een gezellige drukte op de Robbenplaat afgelopen woensdagmiddag. Veel Waddenrobkes en F-pupillen waren naar de kantine gekomen voor een wel heel bijzondere activiteit in het kader van het 60-jarig jubileum van Zeerobben, namelijk een heuse theatershow. Deze theatershow werd verzorgd door Bertus en Pieter.

Nadat alle kinderen een plaatsje hadden gevonden en Bertus en Pieter zichzelf aan de kinderen hadden voorgesteld, begon de show met een talentenjacht. De kinderen mochten jureren door middel van het opsteken van een duim. Het eerste optreden werd aangekondigd door presentator Bertus, gekleed in glitterjas en hoge hoed. Pieter kwam optreden, zijn zangkunsten waren echter geen succes en de zeer fanatieke jury (kinderen) beoordeelden dit dan ook met een duim omlaag.

Het tweede optreden was van Bertus met een heel bijzondere zwarte kraai op de arm. Van de kunsten van de kraai was de jury ook niet erg onder de indruk: een matige beoordeling. De kinderen stonden ondertussen haast op de banken van de pret, want hoe vaak krijg je nu de kans om jury te zijn bij een talentenshow!? De act van Mark Alberda (F-pupil) oogstte echter meer succes; zijn handstand-met-rol werd beoordeeld met veel gejuich en duimen in de lucht.

Daarna werd het stiller want bij de laatste act met een wel heel bijzondere computer, ging het helemaal mis. Pieter kon ín deze computer om het één en ander aan te passen. Via een scherm konden we hem volgen. Maar Pieter werd gevangen door de computer. De kinderen zaten op het puntje van de banken, rode wangen en grote ogen. Zou dit allemaal wel goed komen? Er waren kinderen bij die zich grote zorgen maakten.

We kunnen natuurlijk niet verklappen hoe het allemaal precies verder ging, maar het kwam gelukkig allemaal goed met Pieter. Na een lekker glas limonade en een koek, mochten de teams nog met Bertus en Pieter op de foto en werden er handtekeningen uitgedeeld. De kinderen gingen met rode konen, vol verhalen én met een lekker spekje weer naar huis. Allemaal even enthousiast over de geweldige voorstelling.

|Doorsturen

BuienradarAgenda