Zeerobben vindt Waterloo in Hallum

HALLUM - Na elf keer als overwinnaar uit de slag te zijn gekomen, verloor Zeerobben de slag van dinsdag-avond in Hallum. Maar daarmee is nog niet de oorlog verloren. Daarvoor vinden er nog ZES wedstrijden plaats. In een troosteloze ambiance, miezerig, koud en een slecht veld, won WykeLs Hallum op basis van wilskracht en een onverzettelijke verdediging. Het missen van de kansen door Zeerobben in de eerste helft gaf de Hallumers de hoop op een goed resultaat. En de mysterieuze krachten in de sport hadden na rust hun uitwerking. Ze ge-loofden er weer in. Met als gevolg de 1 ? 0 overwinning. Na afloop vierde Wykels Hallum de overwinning als het behalen van een kampioenschap. Terwijl Zeerobben met een kater naar Harlingen ging, hadden de Hallumers waarschijnlijk na afloop last van een andere kater.

Zoals in de voorgaande wedstrijden, nam Zeerobben van aanvang af het initiatief. Dat leverde enkele mogelijkheden op, maar keeper Job Bremer behield samen met het centrale duo Pieter Tadema en Wytse Bremer het overzicht . Wykels Hallum stelde daar weinig tegenover, want ook de verdediging van Zeerobben had zijn zaakjes voor elkaar. Uit een vrije trap van Marcel Visser kopte Etienne Oosterom hard in, maar keeper Job Bremer stond goed opgesteld. Op een diepte pass van Albert Beuker leek David van der Pol door te breken, maar Kevin Dijkstra kon erger voorkomen, hij had daarvoor wel zijn hand nodig. Duidelijk zichtbaar voor grensrechter, maar neem het hem eens kwalijk. De strak fluitende scheidsrechter Feije van der Wal, uit Drente, kon dit onmogelijk waarnemen.

Mede dankzij de slechte conditie van het veld waren de beide verdedigingen de gehele wedstrijd de baas. Aannemen van een bal kost namelijk meer moeite, terwijl de verdediging gemakkelijk kan ruimen met een lange haal. Daar werd dan ook herhaaldelijk gebruik van gemaakt. Dat kwam met name het spel van Zeerobben niet ten goede. Zij moeten het toch hebben van opbouw van uit de verdediging. Uit een van deze aanvallen kreeg David van der Pol een diepte passje van Willem Faasse. Op snelheid kwam hij alleen voor de keeper en waar hij tegen Stiens wel twee keer succes had, was nu de keeper winnaar. Uit corners van Dylan Drent en Marcel Visser kregen Etienne Oosterom en Willem Faasse kansjes en uit een afgeslagen aanval had Albert Beuker het vizier net iets te hoog ingesteld. In de 40ste minuut kreeg Arjen Veenstra een kogel uit een vrije trap van Jordi ten Kate op zich afgevuurd, wat restte was een corner. David kreeg nog een mogelijkheid na een mistrap van een verdediger en pech had Melvin Hempenius met een pegel op de lat buiten bereik van de keeper.

Ook in de beginfase van de tweede helft kreeg Zeerobben kansen. Eén daarvan had eigenlijk de voorsprong moeten opleveren. David van der Pol brak door op links, maar hij koos voor een voorzet op Willem Faassein en ging niet voor eigen succes. Na een uur werd de passing slordig en onrustig en Wykles Hallum begon erin te geloven. Een uitbraak van Gwen Dijkstra werd nog uitstekend verdedigd door Reinier van der Stap. Toch een voorbode voor meer onheil. In de 70ste minuut was dan toch raak. Uit een corner werd er slecht weggewerkt. Mike Reitsma stond op de juiste plek en prikte door een kluwen van spelers de 1 – 0 binnen. Meteen reageerde Inne Schotanus met het inbrengen van verse krachten, René Markus voor Willem Faasse en Mitchel Laros voor Melvin Hempenius.
Vol op de aanval op zoek naar de gelijkmaker, ontstond er vlak na de wissel een overtalsituatie voor Wykels Hallum, 5 tegen 3, maar dat werd niet goed uitgespeeld. Uit een counter werd een voorzet van rechts bijna door Etienne Oosterom omgetoverd in een eigen doelpunt. In de laatste tien minuten leverde de ultieme poging om gelijk te maken wel kansen op, maar zoals gezegd de defensie bleek een onneembaar bolwerk. Al had Erik Postma daar bij een doorbraak van Dylan Drent wel een gele kaart voor nodig. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied en een gevaarlijke verre ingooi waren de laatste wapenfeiten van de wedstrijd.

Aan inzet en strijdlust heeft het niet gelegen. Soms heb je te maken met onverklaarbare krachten in de sport, in ieder geval kwam Wykels Hallum na rust met een andere instelling in het veld en zo iets zit tussen de oren. Zaterdag in Dokkum tegen Be Quick Dokkum een nieuwe uitdaging, die Zeerobben met vertrouwen in eigen kunnen tegemoet mag zien.
Zeerobben : Arjen Veenstra, Reinier van der Stap, Etienne Oosterom, Jordy Torenbeek, Albert Beuker, Marcel Visser, Dylan Drent, Melvin Hempenius (70’ Mitchel Laros), David van der Pol, Willem Faasse (70’René Markus), Frank ten Hoeve (’85 Gi Balyn).