Zeerobben de baas in Stiens

STIENS - In de directe confrontatie met de medekoploper laat Zeerobben zien een belangrijke stap te hebben gezet op de ranglijst in de derde klasse B. Maar wat misschien nog belangrijker is: in vergelijking met het vorige duel met Stiens (2-2) is de ploeg van Wiebe Attema en Inne Schotanus duidelijk gegroeid. En dat is dus ook een kwaliteit van de leiding. Met een sterke bank, Mitchel Laros, Ren? Markus en Gi Balyn, en de nog niet geheel fitte Gideon Vellinga, mogen we stellen, dat Zeerobben van alle teams de meest stabiele indruk maakt. Het resultaat mag er zijn. Zeerobben won afgelopen zaterdag met 1-4 in en van Stiens.

Met respect en ontzag voor elkaar, speelden beide koplopers. Dit ontaardde in een wat rommelige eerste helft, waarin Zeerobben al wel het initiatief naar zich toe trok. Dit resulteerde in de achtste minuut in een 0-1 voorsprong. Willem Faasse kreeg een pass langs de zijlijn van de meeverdedigende Dylan Drent. Het vervolg liep via Frank ten Hoeve, die David van der Pol de diepte instuurde. Als een ervaren spits rondde hij keurig af.

Hierna bleef Zeerobben domineren, maar de voorwaartsen stonden vaak te scherp, met als gevolg buitenspel. Bij een uitval van Stiens greep Reinier van der Stap in eerste instantie goed in maar zijn terugspeelbal op Arjen Veenstra kreeg te weinig snelheid mee. In een sliding wist Arjen redding te brengen. Er zijn scheidsrechters die met rood en een penalty deze actie beoordelen. Het was een correcte ingreep, daar niet van. Aan de andere kant onderscheidde Dylan Drent zich door een vlammend schot uit een onmogelijke hoek op de lat te knallen. Het spel bleef onrustig, maar de laatste kans in de eerste helft was toch weer voor de Groen Witten. Willem Faasse vond met zijn kopbal uit een corner van Marcel Visser de goed keepende Ronald van Klinken op zijn weg.

Waarschijnlijk heeft trainer Jasper van der Veen een flinke donderspeech gehouden in de pauze, want Stiens kwam als een ander team de wei in. Zeerobben moest terug en moest zich aanpassen aan de andere strijdwijze van de tegenstander. Bij een onschuldig lijkende vrije trap veertig meter van het doel van Arjen, bleef de bal onaangeroerd tussen een woud van benen. Keeper Veenstra bleef als aan de grond genageld. Aanvoerder Wilco de Haan tekende voor het doelpunt, 1-1.
De druk op verdediging bleef aanhouden. Een kopbal van Jorrit Bergsma werd ternauwernood uit het doel gekopt door Marcel Visser. De rebound werd door Gerlof Veltman overgeschoten. De wedstrijd werd harder, overtredingen met geel bestraft. Scheidsrechter van der Eijden hield het kort en trad coulant op bij een incident tussen Arjen Veenstra en Wilco Bergsma, beiden kregen geel. Hierna herpakte Zeerobben zich en deed wat het team nodig had. Namelijk een doelpunt maken.

Albert Beuker gaf een steekpassje door het midden op David van der Pol, beslist niet offside. En weer twijfelde David geen seconde. Alleen op de keeper af gaf hij deze geen kans, 1 - 2. Daar bleef het niet bij, want de diesel op de rechterflank Dylan Drent kwam op stoom. Ongrijpbaar voor de linksback gaf hij in de 24e minuut de beslissende pass uit een vloeiende combinatie tussen David van der Pol en Frank ten Hoeve. Willem Faasse kwam voor de keeper en omspeelde hem, waarna het een koud kunstje was om de 1-3 te maken. Kansen regen zich aaneen en telkens stond Dylan aan de basis of hij schiep voor zichzelf de kans, maar de keeper en de paal (David uit een corner van Marcel Visser) voorkwamen uitbreiding van de score.

Toch was het weer Willem Faasse, die na dertig minuten in de tweede helft de 1-4 maakte en daarmee de wedstrijd op slot zette. Melvin Hempenius, goed op dreef, knalde een afgeslagen aanval op doel. Keeper van Klinken kreeg de bal niet onder controle en Willem wist daar wel raad mee. Het restant van de wedstrijd hield de degelijke verdediging onder leiding van Jordy Torenbeek en Etienne Oosterom met gemak stand. In de 80e minuut wisselde Inne Schotanus David van der Pol, Willem Faasse en Dylan Drent voor Gi Balyn, René Markus en Mitchel Laros. Je zou kunnen zeggen een publiekswissel, maar dat gaat toch net iets te ver en je zou de rest van het team te kort doen. Want het was een geweldige teamprestatie.

Zeerobben: Arjen Veenstra, Reinier van der Stap, Jordy Torenbeek, Albert Beuker, Etienne Oosterom, Marcel Visser , Melvin Hempenius, Frank ten Hoeve, Willem Faasse (80e Mitchel Laros), David van der Pol (80e René Markus), Dylan Drent (82e Gi Balyn ).