Voetbal

Zeerobbben Jeugdjournaal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Ook op de laatste zaterdag van maart gooide de winter nog een keer roet in het eten en werden tal van wedstrijden afgelast. Oorzaak? Een laag sneeuw op de velden van het Oostersportpark. Maar ook elders in de provincie werden her en der wedstrijden afgelast. Halverwege de ochtend was de sneeuw van de velden verdwenen en kon er aan de Achlumerdijk worden gevoetbald. Niet alleen in Harlingen, maar ook op de andere noordelijke sportcomplexen. En in de wedstrijden die wel werden gespeeld regende het doelpunten. Sommige van de jeugdteams wonnen met dubbele cijfers, anderen kregen een enorm pak slaag en vrijwel alle titelkandidaten deden in het Paasweekend zeer goede zaken. Hierbij het overzicht van de groenwitte jeugd van afgelopen weekend.

Zeerobben A1 deed op zaterdag goede zaken door de topper in en tegen koploper Heerenveen te winnen. Maar daarmee was de koek nog niet op. Ook op Paasmaandag kwam A1 in actie en opnieuw werden drie punten meegenomen naar de Robbenplaat. Dankzij de overwinningen doen ze weer volop mee voor de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse en gloort aan het einde van de rit wellicht promotie naar de landelijke Vierde Divisie. Titelkandidaat Zeerobben A2 stelde in Irnsum orde op zaken door drie punten te pakken in de topper tegen de grootste concurrent. Met één wedstrijd minder hebben ze nu drie punten voorsprong op Irnsum. Het team van trainer Henk Vink had in de twee voorgaande wedstrijden wat steekjes laten vallen, maar lijkt nu weer op de goede weg. Kijkend naar de generatie A-junioren dat volgend seizoen beschikbaar is zou een promotie naar de Eerste Klasse een goede zaak zijn. Zeerobben A2 is er druk mee bezig. Wordt vervolgd.

Zeerobben B1 was niet opgewassen tegen titelkandidaat Be Quick B1 uit Haren en verloor met 0-4. Het stevent af op degradatie naar de landelijke Vierde Divisie. Een niveau overigens waar je als vereniging best trots op kunt zijn. Ook dan meet je je met de betere teams uit de drie noordelijke provincies. Ook Zeerobben B2 keerde met lege handen terug uit Opeinde waar ONB B1 de winst opeiste. Bij de C’s kwam alleen Zeerobben C3 in actie. C3 is een stabiele middenmoter en zij hielden in Berlikum koploper Berlikum C1 1-1. Het betekende het eerste puntverlies voor de kampioenskandidaat in de competitie. De meiden van MB1 kwamen woensdagavond pas in actie. En hoe. In Tzum verpletterden ze Tzum B1 met 1-17.

Zeerobben D1 beleefde een zware ochtend in Sneek en ging met 7-1 onderuit tegen koploper ONS Boso Sneek D1. De bovenste stek van het rechterrijtje van de Hoofdklasse heeft D1 nog in het vizier, maar kan zich misstappen als afgelopen zaterdag in Sneek niet al te veel meer permitteren. Wat dat betreft deed Zeerobben D2 het een stuk beter. De nog ongeslagen koploper in de voorjaarsreeks maakte korte metten met GAVC D2 en won met 8-1. Ook het succesvolle D4 boekte succes. Het had geen enkele moeite in de topper tegen IJV D3 en won maar liefst 9-0. Als de ongeslagen koploper op deze voet verder blijft gaan, wordt het nog een heel leuk voorjaar voor de mannen van D4. De voorsprong op de naaste belager bedraagt na vier wedstrijden inmiddels vijf punten.

Bij de E’s kwam alleen Zeerobben E4 in actie. In een doelpuntrijk duel wisten ze te winnen van SJO HRC E4 (4-6). Ze doen het goed in de voorjaarsreeks. Ze hebben een wedstrijd minder gespeelde dan de nog ongeslagen koploper Dronrijp E3 en delen de koppositie virtueel. In Leeuwarden was Zeerobben F1 opnieuw te sterk voor de opponent. De kampioen uit de najaarsreeks is ook in het voorjaar van 2013 goed bezig. Dit keer kreeg Frisa F3 met 1-4 een pak slaag. Ook Zeerobben F4 speelde in Leeuwarden tegen Frisia en maakten die ochtend het groenwitte feestje compleet door met dubbele cijfers (0-12) te winnen van Frisia F11. Het was voor F4 door tal van afgelastingen pas de eerste wedstrijd in de voorjaarsreeks. Het lange wachten werd dus beloond met een eclatante zege in de Friese hoofdstad. En wedden dat dat naar meer smaakt?

Met de lange winter van 2012/2013 weet je het maar nooit, maar we gaan er hoopvol van uit dat zaterdag 6 april een zaterdag gaat worden waar de bijna dertig jeugdteams van Zeerobben allemaal weer in actie gaan komen. Op het Oosterportpark staan zaterdag 13 jeugdwedstrijden op het programma. Zeerobben D1 mag het om negen uur opnemen tegen Olde Veste D1 uit Steenwijk. Zouden zij hun wonden gelikt hebben na het verlies afgelopen zaterdag in Sneek? En wat gaan A1 en A2 doen? Beide teams spelen thuis om 10.30. Ze zijn beiden nog in de race voor de titel. A1 treft het altijd stugge Zwaagwesteinde en A2 komt in actie tegen GAVC A2. Maar er zijn meer wedstrijden. Wat te denken van de ongetwijfeld boeiende derby tussen Zeerobben E1 en Franeker E1. Alleen het affiche staat al garant voor spektakel. En dan zijn er nog de Waddenrobkes. Koning Winter hield hen ook afgelopen zaterdag van de velden. Ondanks de weerwijsheid “April doet wat het wil” mogen we er toch van uitgaan dat de zeer succesvolle onderlinge competitie voor de vijf- en zesjarigen komende zaterdag van start gaat. De Waddenrobkes staan in ieder geval te trappelen van ongeduld, want zij zijn dit voorjaar nog niet in actie geweest. Zaterdag dus hopelijk wel. In totaal gaat het om maar liefst veertig deelnemers, verdeeld over acht landenteams. De aftrap van de Waddenrobkes staat geprogrammeerd om negen uur. Voor het meest actuele programma verwijzen we u graag naar de website www.zeerobben.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda