Sport

Winst en verlies voor squashteam Van Hurck 1 in Euregiosquashcom

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het squashteam van Sportcentrum Van Hurck wist afgelopen zondag een belangrijke overwinning te behalen op het team van Maxx Sports 4 uit Hoogeveen. Een reglementaire 3-0 overwinning en een prima partij van Michel van der Ploeg waren voldoende om de winst veilig te stellen.

Michel serveerde en volleerde op geheel eigen wijze en daar had zijn tegenstander alleen in de tweede game een antwoord op. De winst ging met 11-3, 11-9 en 11-4 naar Michel. Hoewel de verschillen zeer klein waren, wist Taipan You slechts een game naar zich toe te trekken. Zijn tegenstander dicteerde de wedstrijd en dat kostte zeer veel kracht, wat duidelijk werd in de vierde en laatste game. Taipan verloor de wedstrijd met 8-11, 11-9, 8-11 en 5-11. Erik Menks wist er vijf games uit te slepen waarbij vooral de derde game indrukwekkend werd gewonnen met 11-2. In de vierde game gaf Erik met enkele mindere slagen zijn tegenstander de ruimte om terug te komen in de wedstrijd. Ook Erik moest tenslotte de in de vijfde game toezien hoe de punten naar de tegenstander gingen maar de gewonnen games van Taipan en Erik waren in ieder geval voldoende voor de totaalwinst tegen Hoogeveen.

Uit het enorme potentieel van spelers wist Stadjershal 7 uit Groningen weer een sterke ploeg op de been te zetten. Alleen Ruben Altena wist met ruime cijfers te winnen: 11-7, 11-2 en 11-2. Martin van der Ploeg kon redelijk bijblijven maar moest steeds terugkomen uit achterstand en tenslotte de laatste punten aan zijn tegenstander laten: 9-11, 8-11 en 8-11. Ook tegen Stadjershal gaf Taipan zoals gebruikelijk weer alles maar na de eerste gewonnen game met 11-6 werden de volgende games met 4-11, 9-11 en 6-11 verloren. Erik speelde een spannende laatste wedstrijd getuige de eerste twee games die gelijk op gingen maar uiteindelijk met 10-12 en 10-12 werden verloren. In de laatste game werd het verschil echter te groot; ook deze werd verloren met 6-11. Ondanks het verlies tegen Stadjershal 7 zijn er echter behoorlijk wat punten gepakt met een gedeelde vierde plaatst als gevolg. Het verschil met de plaatsen 2 en 3 is met nog twee wedstrijdrondes voor de boeg zeer zeker te overbruggen. Op zondag 9 maart zijn in Steenwijk de plaatselijke toppers en de hekkensluiter de tegenstanders waarna op zondag 30 maart in eigen huis het seizoen met een hoge positie op de ranglijst kan worden afgesloten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda