Sport

Wiebe van Dijk Superband terug met Visserijdagen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zes jaar geleden hield de Wiebe van Dijk Superband een gedenkwaardig afscheidsconcert tijdens de Visserijdagen. Echter, een echt afscheid was het niet. Ze konden het niet laten en speelden zo nu en dan toch bij verschillende gelegenheden. En ook de Visserijdagen trekken weer. Vandaar dat de band een re?nieoptreden houdt op de vrijdagavond.


In 2007 namen de mannen van de Wiebe van Dijk Superband na twintig jaar ‘afscheid’ met een spetterend concert tijdens de Harlinger Visserijdagen. Tijdens de komende Visserijdagen zal de band nog een keer een optreden verzorgen op vrijdagavond 30 augustus op het podium van de Weinstube van 22.00 tot 24.00 uur.

De band had vele hoogtepunten in hun 20-jarig bestaan, honderden optredens werden verzorgd in de regio, maar ook ver daarbuiten (Italië en Duitsland). Ook speelden ze in het voorprogramma van Rene Froger in Thialf, en 17 jaar achtereen speelde de band als slotact tijdens de Visserijdagen op de Kleine Bredeplaats. Ook was het de vaste huisband van de Weinstube, met optredens tijdens de vooravond van de H.T.-Race en de traditionele afsluiter op Oudejaarsdag.

Ook was de band jarenlang vaste act tijdens diverse festiviteiten zoals P.C. Franeker, Heamiel Bolsward, Skûtsjesilen Lemmer en de jaarlijkse optredens op Vlieland (De Stoep en De Bolder). Daarnaast was de band regelmatig te zien en te horen op de diverse dorpsfeesten in de regio. De Wiebe van Dijk Superband speelt een mengeling van hits uit de zestiger jaren, onder het motto Back to the Sixties. Ook zal hun bekendste nummer en Harlinger Volkslied Mooie Stad Aan Het Wad deze avond gespeeld worden. Speciaal voor deze avond zal de band versterkt worden met twee bekende Leeuwarder zangeressen Elly-May Efde en Carin Seegers, die ook tijdens het concert van 2007 van de partij waren.

De band bestaat uit Wiebe van Dijk, zang, Siebo Homminga, toetsen, Riemer Soolsma, gitaren, Hans Wijnbergen- saxofoon, Campbell Forbes - basgitaar / zang, Frans Hoekstra – drums, Elly May Efde – zang, Carin Seegers – zang. Het geluid en licht zal verzorgd worden door GV Sound-(Gerard Visser).

|Doorsturen

BuienradarAgenda