Voetbal

Waddenrobkes eindelijk weer van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Eindelijk was het zover. De Waddenrobkes zijn weer begonnen met de voorjaarslandencompetitie. Ze waren al een aantal weken bezig met de voorbereiding. Inmiddels zijn de Waddenrobkes al met ruim 40 spelers. Het Waddenrobkes-concept van Zeerobben is een groot succes.

Na vier weekenden met afgelastingen en sneeuw, kou en wind en teleurgestelde kinderen, scheen afgelopen zaterdag het zonnetje op de Robbenplaat. Je kon wel zien dat de jongste talentjes van Zeerobben er zin in hadden. Er werd volop gescoord en alle teams behaalden één of meerdere punten.

Met een vlaggenparade en passende muziek kwamen de Waddenrobkes het veld op. Engeland was de grote winnaar van de eerste speelronde. Zij pakten de volle winst, 9 punten uit 3 wedstrijden met een riant doelsaldo. Nederland en Spanje deden het ook erg goed. Zij behaalden beide 6 punten. Italië won onder leiding van interim bondscoach Marije Ouwehand de eerste wedstrijd van Argentinië. Deze kraker eindigde in 3-2 voor Italië. Uit de overige twee wedstrijden werd nog een punt gepakt. Brazilië en Argentinië pakten beide 3 punten, Kroatië 2 punten en Uruguay 1 punt.

Naast de landencompetitie ging ook de strijd om de Penaltybokaal weer van start. Wie wordt de voorjaars-penaltykiller van de Waddenrobkes? Meer hierover volgende week. Op de website van Zeerobben staan prachtige foto’s van Zeerobben-huisfotograaf Hans Gillissen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda