VVH heren 1 komt veel te kort tegen VC Sneek

SNEEK - Afgelopen weekend stond de ontmoeting tussen VVH heren 1 en VC Sneek op het programma in de Sneker Sporthal. De ontmoeting in Harlingen was eerder dit seizoen ge?indigd in een prachtige 4-0 overwinning voor de Harlingers, dus er was vertrouwen bij VVH dat een overwinning opnieuw mogelijk zou zijn.

Al in de eerste set werd dit Harlinger vertrouwen echter de kop in gedrukt door de Snekers. Door scherp serveren en goed blokkeren liep VC Sneek al gauw uit in de score. Het oogde angstig wat VVH liet zien en de persoonlijke fouten stapelden zich op. Sneek bleef ondertussen nauwkeurig en met zelfvertrouwen spelen en binnen het kwartier stond een 25-11 setstand op het scorebord. Tijd voor VVH om zich achter de oren te krabben.

??Trainer/coach Ab Deurman greep in door Rik en Paul in het veld te zetten voor Reinier en Marnik. Dit bleek een goede zet, want VVH wist de thuisploeg nu veel meer partij te geven. Rik en Meindert Paul wisten met hun service de jonge libero van Sneek goed op te zoeken, waardoor enkele gemakkelijke punten gepakt werden. De servepass bij De Skûtsjeboys was daarbij mede dankzij libero Niels prima in orde, waardoor Paul zijn aanvallers goed kon bereiken. De Harlinger blokkering was echter ondermaats waardoor Sneek veel te eenvoudig de service terug wist te pakken. Marnik betrad het veld voor Anne Durk op de mid, maar het spelbeeld veranderde hierdoor niet. Op de beslissende momenten scoorden de ervaren Sneker passer-lopers Mark Heikoop en Patrick Koelemij hun puntjes, waardoor Sneek wederom de setwinst pakte.??

Toch had VVH vertrouwen getankt in de tweede set en in de derde set namen ze dit mee. Evenals de vorige set was VVH goed aan het passen en haalden Jan, Meindert Paul en Rik een goed rendement op de zijkanten. Beide teams ontliepen elkaar niet veel en waren vaak succesvol in het pakken van de side-out. Het tweede deel van de set profiteerde VVH van het feit dat Sneek haar spelverdeler voor het net had staan en dus wat aanvalskracht te kort kwam. Op 14-17 nam Sneek een time-out. Na deze time-out scoorde de thuisploeg weer enkele punten. De coach van VVH reageerde hierop door Anne Durk en Reinier in te brengen en mede hierdoor wist VVH toch als eerste de twintig punten grens te bereiken. Het werd een spannend slot, maar door een serve- en netfout van VC Sneek werd het 23-25 voor VVH. ?

Nu was het dus zaak het enthousiasme van het winnen van de vorige set door te trekken naar de vierde set. Dit bleek echter niet zo eenvoudig. Vele onnodige fouten van VVH in onder meer de pass en service maakte dat Sneek een voorsprong nam. Wissels en time-outs ten spijt werd deze set eenvoudig door Sneek gewonnen.

??Achteraf mocht VVH nog blij zijn met het punt dat gepakt werd. Tegenstander Sneek liet namelijk zien gedurende het seizoen te zijn gegroeid als team, terwijl VVH lijkt stil te staan in zijn ontwikkeling. Voor VVH blijft het zodoende puntjes sprokkelen om niet op de gevaarlijke tiende of elfde plek in de competitie te belanden. Deze week mag VVH naar Staphorst afreizen om het op te nemen tegen Rouveen voor de kwartfinale van Regiobeker. Dit team komt een klasse lager uit (in de promotieklasse); dus een overwinning tegen dit team kan misschien het vertrouwen aan Harlinger zijde helpen.