VV Harlingen VR1 wint van AVC VR1

HARLINGEN - De nummers ??n en twee tegen elkaar: wie zou meer geven? VV Harlingen, en dus een driepunter, een stap richting het kampioenschap in deze competitie. Een sterk collectief optreden van het A-zevental van de afdeling vrouwen vv Harlingen.

Enkele weken werd al over deze wedstrijd gepraat. Het was de eerste topwedstrijd voor trainer Hans Wessels waar het ging om technisch en tactisch de sterkste zijn. Dit onder het motto ‘details maken het verschil’. De trots waarmee dit team van het veld mocht stappen was groot: de stand is nu 5 wedstrijden gespeeld en 15 punten, nummer 1 in de poule. Sponsor R de Jong, de schilderspecialist van Harlingen vond dit een reden voor een rondje: proost.

Was het een makkelijke wedstrijd? Nou nee. Het klasseverschil was niet groot tussen de nummer één en twee. Eigenlijk alleen het doelpuntenverschil was doorslaggevend. De vrouwen van vv Harlingen startten de wedstrijd onwennig. Of beter gezegd: AVC kwam beter uit de startblokken. Marleen B. Had een kans, echter een polletje gaf de bal een stuitertje waardoor zij de bal schampte. Even later brak AVC middendoor en moest Angela even ingrijpen door een arm even vast te houden (tactisch en sluw) en daardoor was Deveny eerder bij de bal. In de twaalfde minuut weer een doorbraak van AVC en weer redde Deveny. Hierna nam Harlingen de wedstrijd over en was er een minuut later een doorbraak van Astrid die op de linkerpaal schoot. Later weer Astrid over links en een schot op doel: de keepster kon de bal net aan tot corner verwerken. Het spel werd enkele minuten later stilgelegd omdat Marleen B. een voet in haar zij kreeg: auw! Na krap een half uur spelen liep Marjolein door via rechts en plaatste een goed schot in de rechter laag: bal net naast. De dames gingen de rust in met de wetenschap dat ze meer doelrijpe kansen hadden, echter de stand was nog steeds 0-0. Rode koppies in de kleedkamer en daar gaf Hans zijn tactische aanwijzingen. Het gevoel dat Harlingen sterker was, en de wedstrijd kon winnen, was wel aanwezig.

De aftrap na de rust was eigenlijk voor AVC. Ze hadden direct een heel grote kans en gelukkig kon Deveny de bal net pakken. Waren de dames gewaarschuwd? Niet helemaal. AVC werd weer gevaarlijk maar na twee echte kansen stond het nog steeds 0-0 . Weer namen de dames van Harlingen het initiatief terug door ook fysieker te worden in de duels. Lotte was hierin sterk en nam de anderen op sleeptouw. In de 38ste minuut een voorzet van Marleen B. waarbij Marjolein de bal goed maar helaas net naast schopte. Astrid weer in de 40ste met een schot uit de tweede lijn; de keepster gaf een corner weg. In de 42ste Lotte net naast en in de 47ste Astrid tot twee keer toe een schot op doel: keepster keerde de bal goed. Veel goed balbezit en overspelen naar elkaar in dit kwartier. In de 50ste werd Marleen B. geraakt en kreeg vv Harlingen een vrije trap. Hierop had Angela afgelopen woensdag nog geoefend en dat was niet zonder succes: 1-0. Geweldig, van een afstand van ongeveer 25 meter en erg zuiver en hard ingeschoten, laag in de linker hoek. De laatste tien minuten deden er niet veel meer toe. De wedstrijd werd uitgespeeld en Harlingen kon na het laatste fluitsignaal de winst vieren samen met de ruim dertig toeschouwers. Er was terecht een trots gevoel; op één in de poule. In de kantine waren na de wedstrijd nog een heerlijke soep, belegde broodjes en een heerlijke, verse fruithap van de sponsor.